«Nordkapp» grunnstøtte i Antarktis

Ingen kom til skade da hurtigruteskipet «Nordkapp» grunnstøtte i Antarktis tirsdag. Skipet kom seg av grunn for egen hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Whalers Bay (NTB): Skipet lå onsdag morgen for anker i Whalers bay og ventet på følgeskip før det seiler videre til Ushuaia sør i Argentina, opplyser driftsdirektør Torkil Torkildsen i Hurtigruten i en pressemelding.

Skipet har rutinemessig lagt ut oljevernutstyr, men det er ikke registrert utslipp fra skipet.

Hurtigruteskipet «Nordnorge» er på vei for å bistå «Nordkapp». På grunn av skrogskadene vil ikke «Nordkapp» legge ut på den 40 timer lange seilasen til Argentina uten følgeskip.

Skadene antas å være av en slik karakter at de tre siste seilingene i Antarktis denne sesongen blir kansellert, sier rederiet.

Grunnstøtingen skjedde like ved Deception Island som er en del av øygruppen South Shetland Island. «Nordkapp» har 294 passasjer og en besetning på 76 personer. 113 av passasjerene er amerikanske, bare fire norske.

Ingen ble skadd i grunnstøtingen som skjedde i relativt lav fart klokken 18.30 norsk tid. Whalers Bay skulle være siste stopp på cruiset før ankomst Argentina 2. februar via Kapp Horn.

Avisen Frida har vært i kontakt med en av passasjerene, som bekrefter at stemningen er avslappet. «Nordnorge» befant seg 8-10 seilingstimer unna da søsterskipet gikk på grunn.

(©NTB)

---

Forsidebilde: Franz Gingele, OVDS / SCANPIX HANDOUT

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus