Nordkapp-passasjerene tas over i «Nordnorge»

Artikkelen fortsetter under annonsen

De 294 passasjerene på hurtigruteskipet «Nordkapp» som har grunnstøtt i Antarktis, tas over i søsterskipet «Nordnorge» i løpet av formiddagen norsk tid onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen av passasjerene eller besetningen ble skadet da «Nordkapp» tirsdag kveld grunnstøtte like ved Deception Island i Antarktis. Bildet viser hurtigruteskipene «Nordnorge» (t.v.) og «Nordkapp» fotografert i Paradis Bay i Antarktis 5. desember 2005. (Foto: Franz Gingele, OVDS / SCANPIX HANDOUT)Ingen av passasjerene eller besetningen ble skadet da «Nordkapp» tirsdag kveld grunnstøtte like ved Deception Island i Antarktis. Bildet viser hurtigruteskipene «Nordnorge» (t.v.) og «Nordkapp» fotografert i Paradis Bay i Antarktis 5. desember 2005. (Foto: Franz Gingele, OVDS / SCANPIX HANDOUT)


Whalers Bay (NTB): - Det er hull i det ytre skroget på «Nordkapp», men skipet tar likevel ikke inn vann, opplyser driftsdirektør Torkild Torkildsen i Hurtigruten Group ASA til NTB.

«Nordkapp» grunnstøtte i Antarktis tirsdag. Skipet kom seg av grunnen ved egen hjelp. Det viser seg nå at skaden på skroget er såpass stor at rederiet ikke tar sjansen på at «Nordkapp» seiler videre med passasjerene om bord.

Skipet tar ikke inn vann fordi det har dobbelt skrog.

- Det er mulig at vi påkaller en annen båt som følgeskip, mens «Nordnorge» tar passasjerene videre, sier Torkildsen. På grunn av skrogskaden vil ikke «Nordkapp» legge ut på den 40 timer lange seilasen til Argentina uten følgeskip.

Skaden antas å være av en slik karakter at de tre siste seilingene i Antarktis denne sesongen blir kansellert, sier rederiet.

Grunnstøtingen skjedde like ved Deception Island som er en del av øygruppen South Shetland Island. «Nordkapp» har 294 passasjer og en besetning på 76 personer. 113 av passasjerene er amerikanske, bare fire norske.

Ingen ble skadd i grunnstøtingen som skjedde i relativt lav fart klokken 18.30 norsk tid. Whalers Bay skulle være siste stopp på cruiset før ankomst Argentina 2. februar via Kapp Horn. Ifølge Torkildsen kom skipet av grunnen ved egen hjelp.

Avisen Firda har vært i kontakt med en av passasjerene, som bekrefter at stemningen er avslappet. «Nordnorge» befant seg åtte-ti seilingstimer unna da søsterskipet gikk på grunn.

(©NTB)