Britisk politi kan ha avverget stor terroraksjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Britisk politi kan ha avverget en større terroraksjon. Aksjonen skulle rettes mot en framtredende enkeltperson, sier tjenestemenn i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politifolk holder vakt utenfor et hus i Birmingham i Midt-England. Åtte personer ble pågrepet i og utenfor Birmingham onsdag, som ledd i en landsomfattende aksjon, og sikkerhetsfolk sa at politiet kan ha avverget en større terroraksjon. Denne aksjonen skulle ikke rettes mot kollektivtrafikk eller menneskemengder, slik det tidligere har skjedd, men mot en framtredende enkeltperson (Foto: Darren Staples, SCANPIX/REUTERS)Politifolk holder vakt utenfor et hus i Birmingham i Midt-England. Åtte personer ble pågrepet i og utenfor Birmingham onsdag, som ledd i en landsomfattende aksjon, og sikkerhetsfolk sa at politiet kan ha avverget en større terroraksjon. Denne aksjonen skulle ikke rettes mot kollektivtrafikk eller menneskemengder, slik det tidligere har skjedd, men mot en framtredende enkeltperson (Foto: Darren Staples, SCANPIX/REUTERS)

London (NTB-Reuters-DPA): Åtte menn ble grytidlig onsdag pågrepet i razziaer mot flere adresser i og omkring storbyen Birmingham i Midt-England. Disse arrestasjonene var ledd i en landsomfattende opprulling av terrorplaner, sa talsmenn for politiet.

Det britiske nyhetsbyrået Press Association siterte ikke navngitte sikkerhetsfolk som sa at «et større terrorangrep» er forhindret. De arresterte var kommet langt i planleggingen av angrepet, som skulle rettes mot en enkeltperson, het det i denne meldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er en påminnelse om den virkelige og alvorlige terrortrusselen vi står overfor, sa en talskvinne for innenriksdepartementet i London.

Hun tilføyde at regjeringen blir holdt løpende orientert om etterforskningen.

London ble 7. juli 2005 rammet av en terrorbølge der fire islamistiske selvmordsbombere drepte 52 mennesker på undergrunnstog og en buss. Et nytt terrorforsøk nøyaktig to uker senere endte uten dødsofre. (©NTB)