Ikke funnet våpen i huset

Politiet har ikke funnet våpen i huset i Stavanger der fire personer onsdag ble funnet døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To voksne og to barn ble onsdag like før klokken 13 funnet døde i dette huset på Storhaug i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXTo voksne og to barn ble onsdag like før klokken 13 funnet døde i dette huset på Storhaug i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Stavanger/Oslo (NTB-Skjalg Fremo og Linus Hauge): Politiet fikk melding like før klokken 13.00 onsdag ettermiddag om at fire personer, en mann, en kvinne og to barn, var funnet døde i en leilighet på Storhaug i Stavanger.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om hvordan de fire har dødd, eller når dødsfallene har skjedd. Politiet sier at de ikke har funnet våpen.

- Det er ikke funnet våpen i egentlig forstand, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt, til NTB onsdag kveld.

Identifisert


Politiet identifiserte onsdag kveld de døde, men navnene blir ikke offentliggjort før alle pårørende er blitt varslet.

De døde er ifølge VG Nett to foreldre på 45 år, en åtte år gammel gutt og en jente på tolv år. De skal alle ha blitt funnet på badet.

Monsen sier til NTB at de fire ikke døde av naturlige årsaker. Han bekrefter dermed langt på vei at det er en drapssak.

- Det er ting som kan tyde på at det er en familietragedie, bekrefter Monsen.

«Vi ligger på badet. Ring politiet»


Politiadvokaten bekrefter også at de fire ble funnet av en vaskehjelp. Ifølge Aftenbladet.no fant denne kvinnen de fire på badet. Kvinnen skal først ha funnet en lapp inne i boligen med teksten: «Vi ligger på badet. Ring politiet». Deretter kontaktet kvinnen politiet.

- Vi vil etterforske bredt og holde alle muligheter åpne. Vi foretar teknisk og taktisk etterforskning. Alle tilgjengelige ressurser er satt inn for å jobbe videre med saken, opplyser Monsen.

Politiet har en klar formening om hva som har skjedd, men kan ikke bekrefte at en i familien har drept de tre andre og deretter seg selv. Politiet utelukker ikke at en femte person kan være involvert i dødsfallene, men har valgt å ikke oppfordre folk til å melde seg.


Rolig område


Leiligheten der de døde ble funnet, ligger i et hus i et rolig område av Stavanger. Det er tre leiligheter i huset.
Naboer av de døde er sjokkert, og sier de ikke har merket noe mistenkelig den siste tida.

- Det er helt utrolig at dette kan ha skjedd. Jeg hørte ingenting før jeg så at det kom masse folk i gatene, sier naboen til Rogalands Avis.

Karsten Monsen ønsker ikke å kommentere om politiet har mottatt bekymringsmeldinger om familien tidligere. (©NTB)

Personvernpolicy