Aker Kværner bygger kullkraftverk i USA

Aker Kværner har sammen med Siemens vunnet en kontrakt for bygging av et kullkraftverk i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Administrende direktør Martinus Brandal i Aker Kværner. (Foto: Knut Falch / SCANPIX)Administrende direktør Martinus Brandal i Aker Kværner. (Foto: Knut Falch / SCANPIX)

Oslo (NTB): Det norske industriselskapet fungerer som et konsortium sammen med Siemens. Konsortiet har underskrevet en rekke kontrakter blant annet for å levere utstyr og bygging av Longview-prosjektet i West Virginia.

Kontrakten har en total verdi på 1,3 milliarder dollar, eller om lag åtte milliarder kroner. Aker Kværners individuelle kontrakt er verdt 654 millioner dollar, eller om lag fire milliarder norske kroner.

Longview-prosjektet skal starte opp allerede i februar 2007, og er beregnet å vare i fire år. 1.500 mennesker skal arbeide med prosjektet som blir en av de største investeringene i den amerikanske delstaten noensinne. (©NTB)


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus