En nese for musikk

Artikkelen fortsetter under annonsen

En engelsk pianoselger høster berømmelse med et uvanlig instrument: Han bruker nesa som trompet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

27 år gamle Mark Goodwin fra Oldham høster oppmerksomhet på grunn av en video hvor han spiller trompet på nesa.27 år gamle Mark Goodwin fra Oldham høster oppmerksomhet på grunn av en video hvor han spiller trompet på nesa.

27 år gamle Mark Goodwin fra Oldham har en nese for musikk. Han har funnet ut at om man bare bruker nesa på riktig måte, så fungerer den ypperlig som trompet.

Nylig spilte han inn en hjemmekomponert musikkvideo der eneste instrument var hans egen kropp.

Den unge pianoselgeren brukte nesa som trompet, og lyden fra hender og munn som akkompagnement, og postet deretter det musikalske krumspringet på nettet.

Han kan i tillegg lage knirkelyder med hender, ansikt, ører, bryst, knær og rompeballer (!). (Bilde hentet fra videoen).Han kan i tillegg lage knirkelyder med hender, ansikt, ører, bryst, knær og rompeballer (!). (Bilde hentet fra videoen).

Den bisarre lapskausen av knirking, klapp, ploppelyder og nasale utblåsinger falt tydeligvis i smak.

For kort tid etter at Mark postet videoen på nettet, ble han kontaktet av en produsent som ønsket å vise Marks morsomme lydsammensurium på den britiske kanalen Channel 4.

Der fikk nesetrompetisten vist seg fram sist lørdag, til stor begeistring for både britiske tv-seere og ivrige journalister som mente dette var en historie å stikke nesa borti.

Men til Neste Klikk forteller Mark Goodwin at det slett ikke er så lett å spille på nesa som det kanskje ser ut:

- Det tar lang tid å beherske snyteinstrumentet til fulle. Det gjør vondt i ørene, og dessuten er presset så sterkt at man må være forsiktig slik at man ikke sprenger trommehinna.

Den spesielle trompetlyden lager han ved å lage en løs knyttneve som han plasserer over nesa. Deretter presser han neven mot nesa, og puster ut gjennom den.

- Det er flere år siden jeg skjønte at nesa også kunne brukes som instrument. Nesetrompeten fant jeg på i andreklasse på barneskolen, da jeg satt bakerst i klassen og egentlig skulle lese Shakespeare.

Nå forteller 27 åringen at han akter å fortsette å lage musikk. Og selv om han behersker mer tradisjonelle instrument, som for eksempel gitar og piano, utelukker han ikke at det kan komme flere kroppslyder i tiden fremover.

- Jeg skal definitivt lage mer musikk. Jeg er alltid på utkikk etter nye og spennende måter å skrive og lage interessante låter.

Mark Goodwins hjemmeside.

Relaterte saker:


Fjertomanen Musikalske merksnodigheter
Musikk av grønnsaker
Flaskeorgelet
Verdens verste trompetist?