NOKAS: - 4-8 års fengsel riktig straffenivå

Forsvarerne i NOKAS-saken mener at fra fire til åtte års fengsel vil være et riktig straffenivå for de tolv tiltalte som nå er kjent skyldig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ering Mathias Havnå sammen med sin advokat John Christian Elden. (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)Ering Mathias Havnå sammen med sin advokat John Christian Elden. (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)

Stavanger (NTB): Advokat John Christian Elden prosederte i Gulating lagmannsrett tirsdag, på vegne av alle forsvarerne, for at straffen bør være «opp mot seks år» for dem som var med på selve ranet. Han mente at tillegget for dødsfølgen bør være «et par års påslag».

Elden argumenterte med utgangspunkt i tidligere dommer for ran og ran med døden til følge. Han mente at det for straffutmålingen i NOKAS-saken er et riktig utgangspunkt når aktoratet har lagt ned påstand om fire års fengsel for Thomas Ingebrigtsen, som er kjent skyldig i medvirkning til grovt ran, og deltakelse i en organisert kriminell gruppe.

Aktoratet har lagt ned påstand om 21 års forvaring for David Toska og Kjell Alrich Schumann, og fra 13 til 18 års fengsel eller forvaring for dem som er kjent skyldig i grovt ran med døden til følge. (©NTB)

Relaterte saker:

Tolv kjent skyldige i NOKAS-saken

Thomas Thendrup: - Dette er vanvittig

David Toska: Dyssosial personlighetsforstyrrelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus