Katt på antidepressiva

Artikkelen fortsetter under annonsen

En engelsk katt måtte settes på lykkepiller etter å ha blitt mobbet av andre katter i gata.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er katten omtalt i artikkelen. Vi har heller ingen grunn til å tro at ikke dette er en lykkelig katt som ikke går på lykkepiller. Foto: Flickr.com.Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er katten omtalt i artikkelen. Vi har heller ingen grunn til å tro at ikke dette er en lykkelig katt som ikke går på lykkepiller. Foto: Flickr.com.

Dakkars Twiglet. Etter å ha blitt mobbet av en ekkel monsepus i gata, turte ikke den tolv år gamle pusekatten fra Brighton å gå ut lenger.

Hun ville heller holde seg hjemme og søke trøst i mat.

Men da vekta hadde kommet opp i syv kilo, bestemte matmor Jackie Martin (28) at noe måtte gjøres.

Nå har Twiglet blitt ett av de første kjæledyrene i England som har blitt satt på antidepressiva, melder Daily Telegraph.

Ifølge veterinæren viste Twiglet tydelige tegn på undertrykt frustrasjon. Og for å unngå en større 'kattastrofe' bestemte veterinæren for å sette den stakkars pusen på Prozac.

- Hun var akkurat som en person som er deprimert, forteller Jackie Martin til Daily Telegraph.

- Hun ble så engstelig at hun knapt våget seg ut. Og på grunn av trøstespising og lite trening, ble Twiglet til slutt så diger at jeg måtte kjøpe en ny katteluke til henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2002 ble den sør-afrikanske nymfeparakitten Phoenix satt på antidepressiva etter å ha vist tydelige symptomer på stress. REUTERS/Mike HutchingsI 2002 ble den sør-afrikanske nymfeparakitten Phoenix satt på antidepressiva etter å ha vist tydelige symptomer på stress. REUTERS/Mike Hutchings

Kattepinen startet mars i fjor, da Twiglet kom hjem med brukket hale og avrevne pelsdotter. Syndebukken var en oransje monsepus ved navn Tom, som viste seg som gatas skrekk og som la Twiglet for hat.

- Da jeg tok Twiglet med til veterinæren, ble jeg fortalt at hun led av angst og depresjon etter å ha blitt mobbet, forteller Martin til den britiske avisen.

Twiglet ble satt på lykkepiller og streng diett. Og matmor Jackie Martin skrev brev til naboene i gata der hun ba dem om ikke lenger å gi ekstra mat til den vesle pusen.

Forskjellen er dramatisk. Nå, fem måneder senere, smiler lykken igjen til Twiglet. Hun har gått ned i vekt og våger atter en gang å frekventere ute på sine vante trakter uten frykt. Ifølge matmor er Twiglet nok en gang en glad og lykkelig katt.

Men det som trolig har hjulpet like mye som lykkepiller og streng diett, er at slemme-Tom og eieren endelig har flyttet sin vei.