Strømmen tilbake i Steigen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter seks døgn fikk beboerne i Steigen i Nordland strømmen tilbake klokken 14.36 tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skoleungene i Steigen må nå forberede seg på at de uventede fridagene er over etter at strømmen kom tilbake tirsdag ettermiddag. 14-åringene Sindre Pettersen (t.v.) og Terje Pedersen (sittende) brukte mandagens skolefri på å haike til en kamerat for å kjøre snøscooter. (Foto: Erik Veigård / SCANPIX)Skoleungene i Steigen må nå forberede seg på at de uventede fridagene er over etter at strømmen kom tilbake tirsdag ettermiddag. 14-åringene Sindre Pettersen (t.v.) og Terje Pedersen (sittende) brukte mandagens skolefri på å haike til en kamerat for å kjøre snøscooter. (Foto: Erik Veigård / SCANPIX)

Leinesfjord (NTB): Jubelen sto i taket på Coop-butikken da strømmen endelig kom tilbake tirsdag ettermiddag. Seks døgn etter at strømmen forsvant fikk de 2.700 innbyggerne endelig elektrisk kraft igjen.

De ansatte i det lokale e-verket har de siste dagene jobbet på spreng med å få på plass nye master og strømkabler etter at uværet i forrige uke. Dårlig vær har imidlertid forsinket arbeidet og bygda har nærmest levd i unntakstilstand etter at strømmen forsvant.

Skolene, barnehagene og rådhuset ble stengt og viktige institusjoner har fått strømforsyning med aggregat de siste dagene. Beboerne har fått et par timer med rasjonert elektrisitet hver dag siden kraftlinjene røk. (©NTB)