Melodiøst og sprudlende

Det er bare å ta av seg hatten for The View som på sitt debutalbum «Hats Off To The Buskers» treffer så det suser. Du kommer garantert til å høre mer fra Dundees og Storbritannias nye yndlinger i frem

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Hats Off To The Buskers» er først og fremst et utrolig sjarmerende og vitalt album med bøtter av ungdommelig pågangsmot.

The View bremser nemlig ikke i svingene; de tråkker ned pedalen, huker seg fremover med lukkede øyne, samtidig som de nesten ler seg i hjæl. Et par frontkollisjoner senere er de like hele. Og blide.

Plukker fra øverste hylle

Det gode humøret smitter umiddelbart over på lytteren. Selv hoppet jeg rundt på stuegulvet, samtidig som jeg fyrte av en rekke små luftgitarriff som smalt i veggene. For The View smeller av noen utrolig deilige - og kjappe - gitarsoloer. Det ble faktisk en aldri så liten treningsøkt på cirka 40 minutter. Hovedårsaken til min elleville adferd, er trolig at The View på ingen måte lister seg lett på tå når de forsyner seg av den musikalske arven. De plukker fra øverste hylle, klipper og limer, bruker noen av sine egne fargeblyanter og lar det stå til. Resultatet har blitt en vidunderlig liten styrkedrikk, ikke ulik den som befinner seg i en liten landsby i Gallia.

13 låter har det blitt. Litt i overkant kanskje, men samtidig finnes det ingen direkte svake låter på «Hats Off To The Buskers». Feite låter er det derimot flust av. Som for eksempel den hardtslående og punka åpningslåta «Comin' Down» som dundrer av gårde i tempo man gjenfinner hos band som The Stooges og Dr. Feelgood. Noe man også kan si om «Superstar Tradesman» som knapt bryr seg om at startskuddet ikke har gått. Vroooooooom,…kræsj …bang. Og bang. En låt som har tatt britene med storm. Kanskje ikke så rart med tanke på at den fremstår som en hybrid av The Clash, The Undertones, The La's og The Libertines.

Melodiøst og sprudlende

I «Same Jeans» møtes The Proclaimers og The Pogues på en pub der The Alarm varmer opp for The Libertines. Ut av toalettet kommer Ray Davies plystrende på en gammel juvel. Melodiøst og sprudlende. Mari du bedåre for en låt! Liker du ikke denne blir jeg målløs. Og du går glipp av en av årets låter. Dundee 5 - Hull 4.

I've had the same jeans on for four days now
I'm gonna go to the disco in the middle of the town
Everybody's dressing up, I'm dressing down […]
My mind's not perfect but it's sincere
You'd be amazed at what you can achive in a year

Men det finnes langt flere lekkerbiskener på «Hat Off To The Buskers». Som for eksempel «Don't Tell Me», som er Britpop på sitt beste. En catchy låt som umiddelbart får meg til å tenke på Oasis den gang de eide verden. Kanskje ikke så rart med tanke på at Owen Morris har produsert, Morris som også har hjulpet The Libertines og The Verve.

Punka Britpop


«Face For The Radio» er en flott liten ballade med deilig koring. Lettbent, besnærende og et aldri så lite pusterom i et ellers energisk lydbilde. «Wasted Little DJ's» er en handlekraftig liten jævel, mens «Gran's For Tea», akkurat som «Same Jeans», er en sjarmerende og erkebritisk låt både når det gjelder tekst og melodi. Akkurat som «Dance Into The Night».

Felles for de tre siste er at de får meg til å tenke på The Libertines, eller for den saks skyld Babyshambles. Men med Owen Morris bak spakene er lydbildet langt mer polert og poppete.

«Hats Off To The Buskers» fremstår som en litt punka utgave av Britpopen. Noe som kler de mange melodiøse låtene godt, av den enkle grunn at melodiene får mer boltreplass enn på de Mick Jones produserte Libertines-albumene. Og når jeg er inne på Britpop: «Street Lights» høres ut som en knallversjon av en eller annen Dodgy-låt. Et band som dessverre er oppløst for lenge siden.

Konklusjonen gir seg selv: Kjøp!

Låter:Comin' Down
Superstar Tradesman
Same Jeans
Don't Tell Me
Skag Trendy
The Don
Face For The Radio
Wasted Little DJ's
Gran's For Tea
Dance Into The Night
Claudia
Street Lights
Wasteland

The View: My Space

Mer i Neste Klikk:

Plateanmeldelser
Musikk
Konsertanmeldelser


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus