300 drept i irakisk slag

Om lag 300 væpnede menn er drept i kampene med amerikanske og irakiske soldater i nærheten av den irakiske byen Najaf, opplyser en rekke irakiske kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røyk siver opp utenfor den irakiske byen Najaf. Om lag 300 er drept i et voldsomt slag med amerikanske og irakiske soldater. Kampene pågikk fortsatt mandag morgen. Foto: Reuters / Ali Abu Shish / SCANPIXRøyk siver opp utenfor den irakiske byen Najaf. Om lag 300 er drept i et voldsomt slag med amerikanske og irakiske soldater. Kampene pågikk fortsatt mandag morgen. Foto: Reuters / Ali Abu Shish / SCANPIX

Operasjonen pågikk fortsatt mandag morgen, og det amerikanske militæret ville derfor ikke gå ut med flere detaljer.

En kilde i den irakiske hæren sier at amerikanske styrker overtok operasjonen søndag og at området er blitt bombet en rekke ganger, også mandag morgen.

To amerikanske soldater ble drept da et kamphelikopter gikk i bakken under kampene søndag, opplyser de amerikanske styrkene.

Mens dødstallet blant opprørerne ble satt til cirka 250 søndag, opplyste en irakisk politisjef mandag morgen at 300-350 opprørere er døde og at flere titall er pågrepet.

Åtte irakiske soldater og politimenn er drept, mens ytterligere seks er savnet. 40 soldater og politimenn er i tillegg såret. (©NTB)
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus