Hjalp pappa'n med trygdesvindel

Et firma har godtatt en bot på 30.000 kroner for å ha hjulpet en ansatt til å svindle til seg trygdepenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skulle vært hjemme med barn, men sannheten var at han jobbet som vanlig det aktuelle halvåret. Foto: ScanpixMannen skulle vært hjemme med barn, men sannheten var at han jobbet som vanlig det aktuelle halvåret. Foto: Scanpix

Gjennom halve 2005 hjalp firmaet sogningen med å få ut nærmere 200.000 kroner i fødselspenger mannen slett ikke hadde krav på, melder NRK.

- Vi ser alvorlig på saken fordi det er en arbeidsgiver som har medvirket til grovt trygdebedrageri. Det er forhold rundt det arbeidsgiveren har gjort som har gjort trygdesvindelen mulig. Jeg har ikke vært borti at selskaper har blitt straffet for medvirkning til trygdesvindel. Derfor er denne saken spesiell for oss, sier politiadvokat Terje Gjertsen i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Både den ansatte og bedriften opplyste at mannen var hjemme med barn det aktuelle halvåret, men sannheten var at han jobbet som vanlig på arbeidsplassen. Politiet mener svindelen er planlagt.

Både den ansatte og firmaet hans har innrømmet svindelen. Mens firmaet har fått en bot på 30.000 kroner, må mannen møte i retten senere i år. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus