Fant 11 milliarder i ekstra gjeld

Gjelden i Hydro og Statoil er større enn hva som ble beregnet da de to selskapene ble enige om å starte fusjonsarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nå ventet at Statoils netto rentebærende gjeld vil være 24-25 milliarder kroner ved utgangen av 2006, mens Hydros olje- og gassvirksomhet vil ha en gjeld på rundt 1 milliard. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Det er nå ventet at Statoils netto rentebærende gjeld vil være 24-25 milliarder kroner ved utgangen av 2006, mens Hydros olje- og gassvirksomhet vil ha en gjeld på rundt 1 milliard. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

En verdigjennomgang i selskapene Statoil og Hydro viser at gjelden er større enn anslått da fusjonsavtalen mellom dem ble offentliggjort i desember.

Det er nå ventet at Statoils netto rentebærende gjeld vil være 24-25 milliarder kroner ved utgangen av 2006, mens Hydros olje- og gassvirksomhet vil ha en gjeld på rundt 1 milliard. Da avtalen ble inngått ble Statoil-gjelden anslått til drøye 14 milliarder og Hydros til null.

I Mexicogolfen må dessuten Hydro skrive ned verdien på oljefelt med flere milliarder.

Front Runner-feltet i Mexicogolfen har vært en skuffelse for Hydro så langt. Flere brønner har kollapset og er blitt nedstengt. Etter en omfattende gjennomgang av feltet vil Hydro nå nedskrive verdien med 462 millioner dollar etter skatt, det vil si over 2,9 milliarder kroner.

Hydro har eierinteresser i om lag 40 produserende felt i Mexicogolfen, og Hydro-sjef Eivind Reiten forsikrer at selskapet er overbevist om at området vil fortsette å være en viktig del av selskapets internasjonale satsing. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus