- Vi står overfor fullt kaos

Krisesituasjonen i Somalia og Darfur står øverst på dagsorden når de afrikanske lederne samler seg til toppmøte i Den afrikanske union (AU).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi står overfor fullt kaos i Somalia med mindre vi straks klarer å få sendt inn en fredsbevarende styrke, sa Alpha Oumar Konare da han åpnet AU-toppmøtet mandag. Foto: REUTERS/ Andrew Heavens/ Scanpix- Vi står overfor fullt kaos i Somalia med mindre vi straks klarer å få sendt inn en fredsbevarende styrke, sa Alpha Oumar Konare da han åpnet AU-toppmøtet mandag. Foto: REUTERS/ Andrew Heavens/ Scanpix

Det to dager lange toppmøtet i Addis Abeba skal drøfte en rekke spørsmål, men situasjonen i Somalia er betent og AU har problemer med å stable en fredsstyrke på beina.

- Vi står overfor fullt kaos i Somalia med mindre vi straks klarer å få sendt inn en fredsbevarende styrke, sa AU-lederen Alpha Oumar Konare da han åpnet toppmøtet mandag.

AU har gitt grønt lys for en styrke på 8.000 soldater, men så langt har bare tre land - Nigeria, Uganda og Malawi - sagt seg villig til å bidra med styrker. AU tok opprinnelig sikte på å ha hele styrken klar innen utgangen av januar, men mangler fortsatt vel 4.000 mann.(©NTB)

Personvernpolicy