Sender gass til Sverige og Danmark

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det statseide gasstransportselskapet Gassco har inngått avtaler med flere selskaper som skal bli medeiere av gassrørledningen til Østlandet, Sverige og Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gassco inngikk mandag avtale om at gassrøret fra Kårstø også skal strekke seg til Østlandet, Sverige og Danmark. - Et meget lovende prosjekt, mener olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. Foto: Erlend Aas / SCANPIXGassco inngikk mandag avtale om at gassrøret fra Kårstø også skal strekke seg til Østlandet, Sverige og Danmark. - Et meget lovende prosjekt, mener olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Gassco har ansvaret for transport av gass fra den norske kontinentalsokkelen til Europa. Mandag inngikk de avtaler om videreføring av arbeidet med gassrøret fra Kårstø som skal strekke seg til Østlandet, Sverige og Danmark.

- Dette er et meget lovende prosjekt som vil kunne få store ringvirkninger for industrien på Østlandet hvis det lar seg realisere, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

I alt 14 norske, svenske og danske industri- og energiselskaper har undertegnet avtalene som mandag formiddag ble overlevert statsråd Enoksen.

- Jeg er svært imponert over arbeidet til Gassco, og vil takke for innsatsen de har lagt ned. Deres arbeid legger et godt grunnlag for en videreføring av prosjektet, sier Enoksen.

I utgangspunktet var gassrøret ment for Grenland, men det har senere blitt utvidet til å inkludere Vest-Sverige og Jylland i Danmark.

Enoksen understreker at det fremdeles gjenstår utfordringer før en realisering av prosjektet kan finne sted, først og fremst med sikte på inngåelse av kommersielle avtaler for kjøp av gassen. (©NTB)