Kasakhstansk kø-suksess

Et kasakhstansk firma har funnet en kreativ måte å tjene penger på. De tilbyr seg å stå i kø for deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lei av situasjoner som dette? I Kasakhstan tilbyr et nytt firma å stå i kø for deg. Mot timesbetaling, selvsagt. Foto: Erik Johansen / SCANPIXLei av situasjoner som dette? I Kasakhstan tilbyr et nytt firma å stå i kø for deg. Mot timesbetaling, selvsagt. Foto: Erik Johansen / SCANPIX


Alle vet at det å stå i kø er noe av det kjedeligste som finnes. Køståing forbindes bare med knuffing, gråtende barn og klokkevisere som sniker seg fram på gamle tøfler.

For aldri går vel tiden så sakte som når du står i en lang rekke og venter på tur.

En nytt firma i Kasakhstan har tatt lærdom av dette og kommet opp med det de mener er en brillefin idé for folk som er lei av å tilbringe hele og halve dager i landets beryktede køer.

De tilbyr seg rett og slett å ta din plass i køen. Mot betaling, selvsagt. Og når firmaets utsending er nesten framme i køen, ringer de kunden slik at de kan bytte plass.

Bak kø-firmaet står to entreprenører fra Astana, hovedstaden i Kasakhstan, skriver avisen Express-K.

Beryktet for lange køer


Kasakhstan skal være beryktet for mange og lange køer. Spesielt køene til offentlige etater, som for eksempel når man skal skaffe seg identifikasjonspapirer, førerkort eller registrere eiendeler, går for å være skikkelig sirup.

- Vi tilbyr oss å stille oss i hvilken som helst kø, sier Ruslan Akkuzhin, en av gründerne bak den spesielle virksomheten.

De to ildsjelene gjør foreløpig alt kø-arbeidet selv, men sier til avisen at det finnes så mange køer å stå i, at de regner med å måtte utvide med flere ansatte snart.

Kilde: Ananova

Mer i Neste Klikk:

Lei deg en demonstrant

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus