Drahjelp fra Al Gore mot klimatrusselen

Al Gores film om klimatrusselen, «En ubehagelig sannhet», skal deles ut til alle landets videregående skoler. Det er en del av regjeringens informasjonskampanje om klimaendringene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg og miljøvernminister Helen Bjørnøy startet mandag opp regjeringens nasjonale klimakampanje på Ullern videregående skole i Oslo. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)Statsminister Jens Stoltenberg og miljøvernminister Helen Bjørnøy startet mandag opp regjeringens nasjonale klimakampanje på Ullern videregående skole i Oslo. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)

Oslo (NTB-Tone Hertzberg): Natur og Ungdom støtter kampanjen, men etterlyser regjeringens eget klimaløfte.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) åpnet kampanjen på Ullern videregående skole i Oslo mandag. Kampanjen skal rette seg mot folk flest, næringsliv, kommuner og staten. Den skal bygge på faktakunnskap og formidle hvordan klimautslippene kan kuttes.

- De menneskeskapte klimaendringene er vår tids største felles utfordring. Vi skal alle bidra. Regjeringen vil sørge for at Norge leder an med ny teknologi som skal redusere klimagassutslippene, og vi vil gjennomføre tiltak for å kutte utslipp både i Norge og internasjonalt, sier statsminister Jens Stoltenberg.


Skape forståelse


Miljøvernminister Helen Bjørnøy inviterer flest mulig til å delta. Målet er å skape forståelse for tiltakene som må gjøres.

I slutten av mars åpner kampanjens nettportal som skal tilby tips og gode eksempler. En foredragsturné med meteorolog Siri Kalvig i spissen vil gå landet rundt, og Natur og Ungdom står bak et prosjekt der ungdom opplyser ungdom.

Halvere utslipp


Natur og Ungdom krever at regjeringen må halvere norske klimagassutslipp innen 2020.

- Det er bra med en kampanje som forteller hvordan klimaendringene kan stoppes. Men det største ansvaret for å redusere norske klimagassutslipp ligger hos Jens Stoltenberg, sier Bård Lahn, leder i Natur og Ungdom.

I løpet av våren skal regjeringen legge fram et langsiktig mål for hvor mye de norske klimagassutslippene skal kuttes. Miljøvernminister Helen Bjørnøy har slått fast at Norge skal være mer ambisiøst enn EU som lover et kutt på 20 prosent innen 2020.

- Vi må kreve mye mer av politikerne våre enn kampanjer og vennlige oppfordringer. Skal vi klare å halvere de norske utslippene innen 2020, trengs det tøffe tiltak fra Stoltenberg og Bjørnøy, sier Bård Lahn. (©NTB)

Mer i Neste Klikk:

En ubehagelig sannhet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus