- Tredje verdenskrig er i gang

- Verden må innse at vi er i starten på en tredje verdenskrig, sier tidligere sjef for Mossad og formann for det israelske sikkerhetsråd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk i Vesten merker bare at de er i krig når de rammes av terror, mener Halevi. Her er folk samlet i New York for å minnes ofrene fra angrepene i byen 11. september 2001. (Foto: Reuters/Scanpix)Folk i Vesten merker bare at de er i krig når de rammes av terror, mener Halevi. Her er folk samlet i New York for å minnes ofrene fra angrepene i byen 11. september 2001. (Foto: Reuters/Scanpix)

Den tredje verdenskrigen har allerede begynt, selv om folk i Vesten ikke har innsett det enda, sier den tidligere Mossad-sjefen, Efraim Halevi, i et intervju med den portugisiske avisen Expresso.

- Folk som går på gaten i Tel Aviv, Barcelona eller Buenos Aires forstår ikke situasjonen - at de er i krig. En gang i blant minnes de på det, med terrorangrep i London eller New York, men stort sett kjenner ikke folk trykket, sier han til avisen ifølge IsraelNationalNews.com.

Partene i krigen er hele den vestlige verden på den ene siden og ytterliggående militante muslimer på den andre siden. Vi er fremdeles i innledende faser, hvor blant annet internasjonal handel og transport er berørt, som i starten av de to foregående verdenskrigene, mener Halevi ifølge Berlingske Tidende.

Krigen vil vare i minst 25 år, før Vesten seirer, spår Halevi som selv vokste opp i et krigsrammet Storbritannia før han emigrerte til Israel i 1948.

Videre sier han at det er «uunngåelig» at terroren en eller flere ganger vil omfatte atomvåpen:

- Det behøver ikke være noe veldig sofistikert eller den seneste kjerneteknologien. Det kan være en «skitten bombe», som dreper titusenvis av mennesker i stedet for millioner.

72-åringen har tidligere vært Israels ambassadør i EU og har vært sikkerhetsrådgiver for tre israelske statsministere. Han ble forfremmet av Ariel Sharon til formann for det nasjonale sikkerhetsråd i 2002, men trakk seg mindre enn ett år etter, angivelig som følge av en krangel med Sharon, som ikke ville følge Halevis anbefalinger i en lang rekke spørsmål.

Personvernpolicy