Valla blir ikke leder av valgkomiteen i Ap

LO-leder Gerd-Liv Valla blir ikke leder av Arbeiderpartiets valgkomité. Sentralstyret i partiet foreslår i stedet at tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen får vervet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valla smiler tappert i det hun, flankert av livvakter, forlater APs sentralstyremøte på Sørmarka mandag. Valla blir ikke leder av Arbeiderpartiets valgkomité. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)Valla smiler tappert i det hun, flankert av livvakter, forlater APs sentralstyremøte på Sørmarka mandag. Valla blir ikke leder av Arbeiderpartiets valgkomité. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

Sørmarka (NTB): Dette er første gang på 32 år at LO-lederen ikke skal lede valgkomiteen i Arbeiderpartiet. Vedtaket i sentralstyret var enstemmig.

Arbeiderparti-veteranen Sigbjørn Johnsen er i dag fylkesmann i Hedmark.

LO-lederen selv sier det er helt uproblematisk at hun ikke foreslås som leder av Aps valgkomité.

- Jeg har aldri sett på det som et must å lede valgkomiteen i Arbeiderpartiet, sa Valla, da hun møtte pressen etter Aps sentralstyremøte mandag.

Hun avviser at hun er skuffet over at hun ikke er innstilt som valgkomitéleder.

- Vi har hatt en diskusjon i sentralstyret, og enstemmig kommet fram til en helhetsløsning som jeg ikke har problem med, sa hun.

Sigbjørn Johnsen ser fram til å lede Arbeiderpartiets valgkomité:

- Et viktig verv og en spennende oppgave, sier han, men vil ikke ta noe på forskudd:

- Det er jo bare en innstilling fra sentralstyret, og formelt må jeg jo få godkjenning fra landsstyret, sier Johnsen til NTB.

Til tross for beskjedenheten venter han seg ikke særlig motstand.

- Man må jo se det an, man vet jo aldri. Jeg er jo hedmarking, så jeg kan ikke ta dette på forskudd, humrer han, men tilføyer:

- Men det var jo en enstemmig innstilling, så det teller vel litt.

(© NTB)Personvernpolicy