Skal granske sikkerhetstabbe på Gardermoen

Luftfartstilsynet skal granske sikkerhetstabben som førte til evakuering av Gardermoen fredag ettermiddag, skriver Dagsavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terminalen på Gardermoen ble evakuert fredag ettermiddag etter at det ble antatt at en person hadde passert sikkerhetskontrollen med en koffert inneholdende utstyr som kunne brukes til å produsere en bombe. Det viste seg etterhvert å være falsk alarm, direktør Espen Ettre ved OSL kunne bare beklage kaoset og forsinkelsene som fulgte. Foto Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXTerminalen på Gardermoen ble evakuert fredag ettermiddag etter at det ble antatt at en person hadde passert sikkerhetskontrollen med en koffert inneholdende utstyr som kunne brukes til å produsere en bombe. Det viste seg etterhvert å være falsk alarm, direktør Espen Ettre ved OSL kunne bare beklage kaoset og forsinkelsene som fulgte. Foto Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Ifølge avisa skal tilsynet finne ut hvordan det var mulig å slippe en mann med en mistenkelig koffert gjennom sikkerhetskontrollen, for deretter å miste ham av syne.

Hvorfor det tok 20 minutter før politiet ble varslet, og hvordan sikkerhetsvaktene kunne ta så feil av innholdet i kofferten, er også aktuelle spørsmål.

Mandag skal flyplassledelsen, vekterselskapet Adecco og politiet på Gardermoen gå igjennom bilder fra overvåkingskameraene for å prøve å finne ut hva som skjedde. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus