Hele tiden ved godt mot

Jonny Roger Seem (41) spiste kakaopulver den siste natta ute med de tolv hundene sine. Da han ble funnet, satt han med snø opp til brystet i sleden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundefører Jonny Roger Seem blir geleidet inn i en ventende ambulanse natt til søndag. Hundeføreren ble funnet av letemanskapene sent lørdag kveld etter å ha vært savnet i to døgn (Foto: Ludvig Killingberg jr. / Scanpix)Hundefører Jonny Roger Seem blir geleidet inn i en ventende ambulanse natt til søndag. Hundeføreren ble funnet av letemanskapene sent lørdag kveld etter å ha vært savnet i to døgn (Foto: Ludvig Killingberg jr. / Scanpix)

Gjennom hele lørdagen hørte den erfarne hundekjøreren maskiner og lyder av letemannskapene. En gang fikk han også svar fra en scooterkjører etter å ha ropt ut i snøkavet. Han ga aldri opp håpet, selv etter 52 timer ute i snøstormen.

- Jeg var hele tiden ved godt mot. Den siste natta spiste jeg solbærtoddy- og kakaopulver, sier han til VG gjennom sin redningsmann Runar Haugmo Hoel.

Det var like før det begynte å bli mørkt, antakelig ved 13-14-tida lørdag, at han hørte en scootermotor og ropte ut. Scootersjåføren må ha hørt noe, for han stoppet og ropte «Er det noen her?», har Seem fortalt redningsmannskapet. Svaret til Seem må ha druknet i snøen som lavet ned, og scootersjåføren fortsatte uten å oppdage den savnede, skriver Opdalingen.no.

Operasjonsansvarlig Finn Skårsmoen berømmer Seem for å ha holdt stand i hundesleden.

- Han har hørt maskinene, han har hørt pipelydene på tråkkemaskinen. Men han har ikke falt for fristelsen til å bevege seg. Så vidt vi kan vurdere har han ikke gjort en eneste feil, sier Skårsmoen til lokalavisa. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus