Ikke meldt om skader etter jordskjelvet

Et jordskjelv rystet Sør-Rogaland og Vest-Agder søndag formiddag. Skjelvet målte 3,8 på Richters skala, men det er ikke meldt om skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skjelvet var ganske kraftig, og vi har fått mange henvendelser fra folk som enten har vært engstelige eller har lurt på hva som skjedde, opplyser vaktsjef Arnfinn Tveit i Farsunds Avis til NTB.

Han forteller at en som ringte trodde det var et fly som styrtet. Avisen hadde søndag ettermiddag ikke fått melding om skader etter skjelvet.

Torlaug Haugen i Borhaug, som bor bare 200 meter fra havet, merket skjelvet veldig godt.

- Her svingte det godt i glassan, sier Haugen, som forteller til NTB at de først hørte et voldsomt brak, og deretter ristet hele huset.

- Men vi ble mer forskrekket enn redd. Først trodde vi det var en svær trailer som fór forbi utenfor, men etter hvert ble vi klar over at det var et jordskjelv, sier hun.

Haugen kan ikke huske at hun har opplevd et så kraftig jordskjelv i dette distriktet tidligere.

- Men så er jeg jo bare 60 år. Hvis du snakker med noen som er eldre, kan det hende at de husker bedre enn meg.

52 km sørvest for Lista


Skjelvet gikk omtrent 52 kilometer sørvest for Farsund ute i Nordsjøen på omkring 10 meters dyp, ifølge jordskjelv.no.

- De fleste meldingene kommer fra området rundt Farsund og Lista, sier seismolog Svein Mykkeltveit ved forskningsinstituttet NORSAR til NTB.

I dette området forekommer det fra tid til annen jordskjelv.

Jordskjelvet målte ifølge Mykkeltveit 3,8 på Richters skala, og er på størrelse med skjelvet som gikk på Nordvestlandet for en uke siden, og som målte 4 på skalaen.

- Etter norske forhold er det ikke noe lite skjelv, jeg vil kalle det moderat, sier han.

Det er uvanlig at to såpass store skjelv skjer med en ukes mellomrom her i landet, men skjelvene har ingenting med hverandre å gjøre.

- Nei, de oppsto for langt fra hverandre, både geografisk og i tid, sier Mykkeltveit.

Telefonstorm


Som vanlig fører skjelv av denne størrelsen til små telefonstormer hos seismologene.

- Vi har fått inn 30-40 telefoner i løpet av den første timen etter skjelvet, som gikk klokka 11.31, sier Mykkeltveit. Mange rapporterer at jordskjelvet ble følt ganske sterkt.

Så langt har verken politi eller NORSAR fått inn meldinger om skader, og det er heller ikke forventet. Først når skjelvene når 6 på Richters skala forårsaker de skader. (©NTB)

Personvernpolicy