Granskingsutvalg klart i morgen

Det uavhengige utvalget som skal granske Yssen-saken, vil trolig være klart etter mandagens sekretariatsmøte i LO. Det samme vil mandatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En alvorlig LO-leder Gerd-Liv Valla under pressekonferansen i Folkets Hus i Oslo, der hun ba om unnskyldning dersom noen av hennes uttalelser hadde virket sårende på hennes medarbeidere. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIXEn alvorlig LO-leder Gerd-Liv Valla under pressekonferansen i Folkets Hus i Oslo, der hun ba om unnskyldning dersom noen av hennes uttalelser hadde virket sårende på hennes medarbeidere. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Oslo (NTB-Svein Kristoffersen): - Jeg kan bekrefte at det kommer forslag til sammensetning og mandat, men jeg vet ikke noe om innholdet, sier lederen i Norsk Transportarbeiderforbund, Per Østvold, til NTB.

Sekretariatsmedlemmene har ikke fått noen sakspapirer på forhånd. I vedtaket om å nedsette en granskingskommisjon, som ble gjort for en uke siden, heter det at «gjennomgangen skal søke å belyse alle sider av saken».

LO-sekretariatet forutsetter at det skal være et uavhengig granskingsutvalg, men det er LO som skal bestemme både sammensetning og mandat. Det kan dermed bli problemer med å finne medlemmer og mandat som tilfredsstiller begge parter og ikke blir betraktet som et bestillingsverk for å renvaske LO-leder Gerd-Liv Valla.

Yssen med krav


I et brev til medlemmene i LO-sekretariatet skriver Ingunn Yssens advokat, Ingeborg Moen Borgerud, at granskingen bør begrenses til «arbeidsgivers håndtering av saken etter at Yssen gjorde Valla oppmerksom på at hun ble syk av å arbeide i LO».

I tillegg vil Yssen, ifølge Aftenposten, ha gransket hvorfor LO ikke ville gi henne permisjon med lønn for å gå på Forsvarets høgskole, hvordan LO-sekretariatet er orientert i ulike faser av konflikten og bakgrunnene for at «det er gitt feilaktig bilde av kontakten mellom Yssen og LO i Vallas notat».


Støtteaksjoner for Valla


Østvold sier til NTB at det ikke blir ro om Yssen-saken før resultatet av granskingen er klart.

- Først når denne rapporten foreligger, kan vi starte arbeidet med å gjenopprette tilliten til LO, sier han.

Lederen i NTL-Skatt, Stein Thorvaldsen sier til LO-Aktuelt at alle skjelettene må ut av skapet slik at det blir mulig for LO og fagforbundene å komme seg videre.

Det er imidlertid kommet reaksjoner mot kritikken som rammer LO-lederen med stor styrke.

- Mediestormen har på mange måter forhåndsdømt LO-lederen, sier første nestleder i Fagforbundet, Gerd Kristiansen, til NTB.

- Da er det ikke enkelt for folk flest å ha oversikten over det som skjer, legger hun til. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus