Nytt operativsystem fra Microsoft

Tirsdag lanseres forbrukerversjonen av Windows' mye omtalte operativsystem Vista. Vista er Microsofts første operativsystem på over fem år, og er arvtakeren til XP. Men er den noe særlig?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilde: MicrosoftKilde: Microsoft

Denne artikkelen er basert på CNETs anmeldelse av Windows Vista Ultimate.

CNETs anmelder er skuffet og mener at Vista har en «er dette alt?»-følelse over seg. Visstnok inneholder operativsystemet mange nye funksjoner, men CNET mener at brukere flest ikke vil merke så mye til dem.

Pluss:


Alt i alt så inneholder Vista en del forbedringer sammenlignet med XP, og systemkrasjene skal bli langt færre. I tillegg har Vista mye bedre innebygget støtte for program- og hardvare.

Minus:


Når det gjelder det som ikke er så bra, så er listen litt lengre. Anmelderen mener at søkemotoren er altfor bortgjemt langt nede i Start-menyen, og at den isteden burde vært lagt på skrivebordet. Vista favoriserer andre Microsoft-produkter, blant annet så får RSS-feeds fra Internet Explorer fortrinn fremfor de andre nettleserne. Anmelderen mener at det det er for mye av det gode, og at implementeringen ikke er god nok. Foreløpig er det ikke laget programvare spesifikt for Vista. Til slutt på negativ-listen så mener anmelderen at det er for mange utgaver av operativsystemet.

Alt i alt:


Vista er en forlengelse av Windows XP, og hvis du er fornøyd med Windows XP (med servicepack 2), så har det ingen hast med å oppgradere. På den andre siden, hvis du kjøper deg en ny PC, kan du like godt få Vista med.

Les originalartikkelen hos CNET.


Personvernpolicy