Snøskred i slalåmbakke

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag 50 personer søkte lørdag ettermiddag i snøraset som tidligere på dagen gikk i slalåmbakken i Kroken i Tromsø. Det er usikkert om noen er tatt av raset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

kart: Gulesiderkart: Gulesider

- Vi vet ikke om noen er tatt av snømassene, og holder alle eventualiteter åpne, sier operativ uteleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt til NTB på ulykkesstedet. NTB får opplyst at politiet har fått motstridende meldinger om noen er tatt av raset eller ikke.

Snøraset gikk fra Djevelberget ved 12-tiden lørdag, og det er mellom 200 og 300 meter bredt og to-tre meter dypt.
Det var tett snødrev da redningsarbeidet kom i gang. Lørdag ettermiddag var det blitt mørkt i området, og letemannskapene satte opp store lyskastere.

Mange kjørere


Vitner NTB har snakket med, mener at det var mellom 20 og 25 personer i bakken da en skavl løsnet fra Djevelberget. Men ingen har sett direkte at noen er tatt av snømassene.

13 år gamle Kasander Jakobsen og 14 år gamle Johannes Fagerheim befant seg vel 100 meter unna da skredet gikk.
- Vi ble jo litt redde av det vi opplevde, men vi så samtidig at flere av kjørerne klarte å komme seg oppå massene og kjøre vekk og i sikkerhet, sier Kasander.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Storalarm


De første meldingene til politiet gikk ut på at flere enn én person kunne være tatt av raset.

Etter flere dager med dårlig vær og mye snø, opprant lørdag med skinnende sol, noe som fikk mange alpininteresserte til å dra til slalåmbakken.

Derfor ble det slått storalarm da skredet var et faktum. Et stort antall letemannskaper ble alarmert samtidig som det ble bedt om assistanse fra lavinehunder. Alle kom i tur og orden til Kroken lørdag formiddag, og ble fraktet opp i bakken av et helikopter fra Norsk Luftambulanse. Det ble øyeblikkelig startet letearbeid med hundene og med de stikkstavene som brukes ved skredulykker. (©NTB)