Operaen er blitt 900 millioner kroner dyrere

Den nye operaen i Bjørvika er blitt 900 millioner kroner dyrere på fem år. Men ingen snakker om budsjettsprekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Sara Johannessen / SCANPIX)(Foto: Sara Johannessen / SCANPIX)

Oslo (NTB): I 2002 trodde man at den nye operaen ville koste 2,8 milliarder kroner. Nå er prisen justert opp til 3,7 milliarder kroner.

Men fordi ingen har bygget operahus i Norge tidligere, snakkes det ikke om budsjettsprekk i Statsbygg. Derimot møtes man to ganger i året for å øke kostnadsrammen, skriver Aftenposten.

- Forklaringen er at byggekostnadene har økt. Prisutvikling i bygg- og anleggsbransjen har vært mye høyere enn i resten av samfunnet, sier prosjektdirektør for Nytt operahus, Roar Bjordal til avisen.

Fra å ha vært i en situasjon hvor Statsbygg kunne velge og vrake blant entreprenørselskaper, er byggeaktiviteten landet rundt så stor at de knapt får napp på jobbene som legges ut på anbud.

Og mens prisutviklingen i samfunnet ellers har vært på 6 prosent de siste fem årene, er prisøkningen i byggebransjen beregnet til over 20 prosent.

Rutinen med halvårige prisjusteringer er ifølge Bjordal godkjent av Finansdepartementet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus