Meddommer støtter Sandberg

En av meddommerne som var med på å dømme Åge Vidar Fjell (55) for drap i 1990, sier nå at den ressurssvake mannen ikke burde ha vært dømt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Privatetterforsker Tore Sandberg. (Foto: Morten Holm / SCANPIX)Privatetterforsker Tore Sandberg. (Foto: Morten Holm / SCANPIX)

Oslo (NTB): Tidligere denne uken ble det kjent at sikringsmyndighetene ønsker å få gjenopptatt saken mot Fjell som ble dømt til sju års fengsel og ti års sikring for å ha skutt og drept naboen Olav Fjeld i Kilebygda i Skien i 1990.

- Det som kommer til å bli offentliggjort senere denne uka, er av så oppsiktsvekkende karakter at jeg ikke har vært borti tilsvarende tidligere i de sakene jeg har jobbet med, sa privatetterforsker Tore Sandberg til NRK tirsdag.

I Weekend-utgaven av Se og Hør fredag sier jurymedlem og meddommer Berit Synnøve Pedersen at hun i alle år har følt uro for dommen mot Åge Vidar Fjell.

- Vi forholdt oss til de opplysninger som ble fremlagt i retten og drømte ikke om at politiet holdt tilbake sentrale opplysninger. Med det jeg vet nå, ville neppe Åge Vidar blitt dømt, sier Berit Synnøve Pedersen (69) til Se og Hør.

Ifølge bladet fikk verken forhørsretten, forsvarsadvokaten eller lagmannsretten vite om hendelsene som Pedersen nå har fått kjennskap til av Tore Sandberg. (©NTB)

Personvernpolicy