Får tekstmeldinger fra værfast hundefører

Politiet har flere ganger fredag morgen kommunisert med hundeføreren som er værfast i området mellom Oppdal og Sunndal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdal (NTB): - Vi har nettopp hatt tekstmeldingskontakt med ham nå klokka 9.07 og 9.11. Vi skal også ha kontakt med ham etter klokka 10. Han ligger i vogna i kjelken og fryser, men han virker å være reflektert og ved godt mot, sier operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om at mannen hadde problemer ved 19-tida torsdag kveld. Mannen skal være fjellvant og godt kledd, men ikke utstyrt for å tilbringe en natt ute.

- Han er godt kledd for forholdene i utgangspunktet. Han har med seg to liggeunderlag, en fjellduk og er ellers godt kledd med hansker og lue og klær, sier Kyllo.

Det er imidlertid usikkert når redningsmannskapene vil være framme hos hundekjøreren som har med seg 12 hunder. Mannen skal befinne seg et sted i dalen mellom Storfalla og Medskarvatnet

- Det er snømengden som er problemet. Et Sea King-helikopter måtte trekkes ut på grunn av været, men tre tråkkemaskiner nærmer seg nå stedet og fem snøscootere følger like bak. I tillegg har Forsvarets landkommando sendt to beltevogner fra Dombås. (©NTB)

Forsidefoto: Illustrasjonsfoto Jon Eeg / SCANPIX

Personvernpolicy