300 millioner til kultur

Kultur- og kirkedepartementet fordelte fredag 300 millioner kroner til litteratur, musikk og scenekunst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litteratur får den største andelen, med 96,8 millioner kroner, i hovedsak til innkjøpsordningene. Kultur- og kirkedepartementet fordelte fredag 300 millioner kroner til litteratur, musikk og scenekunst. Illustrasjonsfoto: SCANPIXLitteratur får den største andelen, med 96,8 millioner kroner, i hovedsak til innkjøpsordningene. Kultur- og kirkedepartementet fordelte fredag 300 millioner kroner til litteratur, musikk og scenekunst. Illustrasjonsfoto: SCANPIX

Oslo (NTB): Hovedfordelingen av midlene til Norsk kulturfond for 2007 ble fredag vedtatt i statsråd. Beløpet som fordeles til ulike kultursatsinger er på 300,1 millioner kroner, en økning på vel 13 millioner kroner fra i fjor.

Litteratur får den største andelen, med 96,8 millioner kroner, i hovedsak til innkjøpsordningene. Det er videre avsatt 86,8 millioner kroner til ulike musikkformål, mens scenekunst får 48,2 millioner.

Også billedkunst/kunsthåndverk (14,4 millioner kroner), kulturvern (8,5 millioner), rom for kunst/andre formål (30,3 millioner), barn og ungdom (11,3 millioner) og tidsskrifter (3,8 millioner) får støtte fra Norsk kulturfond.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus