Fuglesang-feiring uten ende i Stockholm

Sverige fortsetter feiringen av sin første astronaut. En 69 år gammel svenskamerikaner vil bli broderfolkets nummer to i rommet, og har allerede kjøpt billett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norsk-svenske astronauten Christer Fuglesang ble torsdag mottatt av statsminister Fredrik Reinfeldt og andre regjeringsmedlemmer på Rosenbad i Stockholm. Her fra venstre (bak) Göran Hägglund, Maud Olofsson, Lars Leijonborg og Fredrik Reinfeld. Foran Fuglesand og hans kone Lisa. (Foto: Henrik Montgomery, SCANPIX)Den norsk-svenske astronauten Christer Fuglesang ble torsdag mottatt av statsminister Fredrik Reinfeldt og andre regjeringsmedlemmer på Rosenbad i Stockholm. Her fra venstre (bak) Göran Hägglund, Maud Olofsson, Lars Leijonborg og Fredrik Reinfeld. Foran Fuglesand og hans kone Lisa. (Foto: Henrik Montgomery, SCANPIX)

Stockholm (NTB-TT): Christer Fuglesang var fredag i audiens på slottet i Stockholm, der han og kona Lisa overleverte en gave til kong Carl Gustaf. Senere på dagen besøkte romhelten Smedstadslätt skole i Bromma vest i hovedstaden, der han selv i sin tid var elev.

Fredag kveld skulle Fuglesang hylles av sine landsmenn på en folkefest på Stockholms sentralstasjon. Blant de innbudte dit var også undervisningsminister Lars Leijonborg og artisten Benjamin Wahlgren, som lovet å synge sin store hit «Jag är en astronaut».

Fredag ble det også kjent at 69-åringen Bengt Söderqvist tar sikte på å bli annenmann på listen over svensker som drar ut i verdensrommet. Han har kjøpt billett til den første kommersielle utskytingen av romturister i 2009, avslørte han fredag.

Selskapet Virgin Atlantic skal etter planen om tre års tid skyte opp det første romfartøyet med betalende passasjerer. Svenskene håper på sin side å kunne sette i gang bemannede romferder fra Kiruna i Nord-Sverige noen år senere.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus