Sandberg: Politiet skjuler opplysninger

Privatetterforsker Tore Sandberg mener politi og påtalemyndighet i mange drapssaker bevisst holder opplysninger tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Privatetterforsker Tore Sandberg hevder politiet har et eget system for å holde tilbake informasjon i drapssaker (Foto: Morten Holm / SCANPIX).Privatetterforsker Tore Sandberg hevder politiet har et eget system for å holde tilbake informasjon i drapssaker (Foto: Morten Holm / SCANPIX).

Sandberg sier at han i sak etter sak har funnet ut at opplysninger som har ført til at han har avdekket justismord, er blitt holdt tilbake.

- Det er til og med etablert et eget system for å styre unna informasjon. Det ble innført på 1960-tallet av Kripos og kalles nulldokumenter, sier Sandberg til P4.

Dette er saksdokumenter som politiet mener ikke er viktige, og som forsvarerne aldri får vite om.

- Her har jeg funnet sensasjonelle opplysninger, blant annet vitneforklaringer som flytter drapstidspunktet i saker, uten at noen har fått vite om det. Disse opplysninger førte til at en person fikk gjenopptatt en sak, og senere ble frikjent. Nå er disse dokumentene det første jeg spør etter, sier Sandberg.

Den profilerte privatetterforskeren mener Norge bør innføre samme system som i Sverige, der alle saksdokumenter blir gjort tilgjengelige for offentligheten samtidig som tiltalen blir tatt ut. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus