60 år siden Al Capone døde

Han gikk under tilnavnet «Arrfjes» (Scarface), og var en av USAs mest beryktede gangstere. Selv likte han bedre å kalle seg forretningsmann. For 60 år siden døde Al Capone, bare 48 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al Capone er historiens kanskje mest kjente gangsterleder. I dag er det 60 år siden han døde. (Foto: Wikipedia).Al Capone er historiens kanskje mest kjente gangsterleder. I dag er det 60 år siden han døde. (Foto: Wikipedia).

Miami (NTB): Alphonse «Al» Capone er blitt stående som selve symbolet på organisert kriminalitet i 1920- og 30-årenes USA. Han og hans kumpaner bygde seg opp store formuer på ulovlig gambling, prostitusjon og svartebørssalg av alkohol i forbudstiden.

Men på Capones visittkort sto det å lese at han var møbelhandler. Og selv om han var en av de største forbryterkongene i Chicago, en by beryktet for sin kriminalitet, ble han aldri dømt for noe grovere enn skattesnyteri.

Al Capone var født i Brooklyn i 1899, av italienskættede foreldre som var kommet til USA som fattige innvandrere i 1894. Mot slutten av 1920-tallet hadde han gjort seg så beryktet at det føderale politiet FBI førte han opp på sin liste over samfunnsfiender.

I 1930 rykket han opp til toppen av denne listen, og var nå «Public Enemy number 1». 1931 ble Al Capone dømt for gjentatte ganger å ha latt være å sende inn selvangivelsen, han ble løslatt i 1939, men gjenvant aldri sin makt som gangster, og døde 25. januar 1947. (©NTB)

Denne skuddsikre 1928 Cadillac V8 Town Sedan tilhørte i sin tid den legendariske, amerikanske storgangsteren Al Capone, som døde for 60 år siden. Capone er blitt stående som symbol på 1920- og 30-tallets organiserte kriminalitet i USA. Han sto bak prostitusjon, gambling og ulovlig brennevinssalg, men ble aldri dømt for noe mer alvorlig enn skattesnyteri (Arkivfoto: Jeff Topping, SCANPIX/REUTERS).Denne skuddsikre 1928 Cadillac V8 Town Sedan tilhørte i sin tid den legendariske, amerikanske storgangsteren Al Capone, som døde for 60 år siden. Capone er blitt stående som symbol på 1920- og 30-tallets organiserte kriminalitet i USA. Han sto bak prostitusjon, gambling og ulovlig brennevinssalg, men ble aldri dømt for noe mer alvorlig enn skattesnyteri (Arkivfoto: Jeff Topping, SCANPIX/REUTERS).Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus