Åtteåring knivstukket og drept i Sverige

En åtte år gammel gutt ble knivdrept i Norrahammar ved Jönköping i Sverige torsdag. Politiet har pågrepet en mann som tidligere er idømt rettspsykiatrisk behandling for mordbrann.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

JÖNKÖPING, SVERIGE 20070125 Svenske kriminalteknikere i arbeid på stedet hvor en gutt i 10-års alderen torsdag ble stukket i hjel i Norrahammar, søndre Jönköping. En 27 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for udåden. FOTO: Thomas Jokiniemi / SCANPIXJÖNKÖPING, SVERIGE 20070125 Svenske kriminalteknikere i arbeid på stedet hvor en gutt i 10-års alderen torsdag ble stukket i hjel i Norrahammar, søndre Jönköping. En 27 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for udåden. FOTO: Thomas Jokiniemi / SCANPIX


Norrahammar (NTB-TT): Svensk politi kunne torsdag ettermiddag uten dramatikk pågripe en 27 år gammel mann som er mistenkt for å stå bak angrepet på gutten i Norrahammar ved 13-tiden torsdag.

- Ifølge de foreløpige undersøkelsene finnes det ingen bånd mellom gjerningsmann og offer. Det virker helt tilfeldig, sier polititalsmann Lennart Wenneblom.

Gutten skal ha blitt stukket med kniv flere ganger før gjerningsmannen gikk rolig videre, forteller øyenvitner. Ifølge ett av øyenvitnene skal mannen ha satt seg over skrevs på gutten mens han stakk ham med kniv gjentatte ganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Behandlet

Den pågrepne mannen ble ifølge politiet dømt til rettspsykiatrisk behandling for mordbrann i 2004. Han slapp ut i november i fjor og har siden hatt kontakt med svensk helsevesen på frivillig basis, ifølge politiet i Jönköping.
Han skal ha vært i kontakt med helsevesenet senest i forrige uke.

Drapet fant sted ikke langt fra en skole i Norrahammar, og gutten skal ha hatt spisepause på skolen da angrepet fant sted. Elever og ansatte ved skolen ble bedt om å bli på området etter skoledagens slutt torsdag ettermiddag slik at de kunne få snakke med et kriseteam fra kommunen.

Sammenligner

Politiet i Östergötland ser likheter mellom drapet i Jönköping og dobbeltdrapet i Linköping i oktober i 2004. Da ble en åtte år gammel gutt og en 56 år gammel kvinne drept på åpen gate av en ukjent gjerningsmann.

- Dette ligner ifølge den informasjonen jeg har fått, svært mye, sier Benniet Henrichson, som er en av etterforskerne i Linköping-drapet.

Han vil be om at det tas en DNA-prøve av den antatte gjerningsmannen i Jönköping slik at det kan gjøres en sammenligning. (©NTB)