Israels president under press

Israels president Moshe Katsav vil trolig ta permisjon inntil det er klart om han blir tiltalt for voldtekt og seksuell trakassering, ifølge israelske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels president Moshe Katzav er anklaget for voldtekt og kan bli tvunget til å gå av. (Foto: REUTERS/SCANPIX) Israels president Moshe Katzav er anklaget for voldtekt og kan bli tvunget til å gå av. (Foto: REUTERS/SCANPIX)


Jerusalem (NTB-AFP-AP): Katsav vil holde pressekonferanse onsdag, og en av hans advokater sier han da vil kunngjøre at han tar permisjon inntil videre.

Riksadvokat Menachem Mazuz sa tirsdag at det er kommet fram tilstrekkelig bevis til at det kan tas ut tiltale mot presidenten, men at han først vil gi Katsav mulighet til å uttale seg om anklagene mot ham.

Det lille opposisjonspartiet Meretz sier de vil forsøke å få støtte i Knesset til å starte riksrettssak mot Katsav. Partiet har bare sju av nasjonalforsamlingens 120 plasser, men andre partier har sagt at de kan komme til å støtte initiativet dersom Katsav ikke går av på eget initiativ.

Katsav nyter immunitet mot rettslig forfølgelse inntil han går av eller presidentperioden utløper til sommeren, men kan stilles for riksrett dersom tre firedeler av Knessets medlemmer går inn for det.

Den 61 år gamle presidenten beskyldes blant annet for å ha voldtatt en tidligere ansatt i turistdepartementet, og for seksuell trakassering av tre andre kvinner som jobbet i presidentpalasset. Katsav benekter anklagene.

(©NTB)

Personvernpolicy