Hans Tore Bjerkaas ny NRK-sjef

Artikkelen fortsetter under annonsen

Distriktsredaktør i NRK Troms og Finnmark, Hans Tore Bjerkaas blir ny kringkastingssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hans Tore Bjerkaas blir ny kringkastingssjef. Foto: Tor Richardsen, SCANPIXHans Tore Bjerkaas blir ny kringkastingssjef. Foto: Tor Richardsen, SCANPIX

Styret i NRK har i dag valgt å ansette Hans Tore Bjerkaas (55) som ny kringkastingssjef etter John G. Bernander, melder NRK på sine nettsider.

Dette er første gang NRK får en sjef som har lang fartstid i bedriften, hvis en ser bort fra Olav Nilsen som styrte i påvente av at Einar Førde skulle tiltre.

Bjerkaas er i dag distriktsredaktør i NRK Troms og Finnmark. Han startet sin karriere som journalist i NRK Troms i 1977, hvor han blant annet var programleder for ungdomsprogrammet «Halvsju».

Senere ble Bjerkaas redaksjonssjef i fjernsynsavdelingen i NRK Troms og Finnmark, før turen gikk videre til Bergen og stillingen som redaksjonssjef for NRK Hordaland, skriver NRK.

I 1992 forsvant Bjerkaas til TV 2. Etter en kort stund flyttet han tilbake til Tromsø igjen, hvor han ble distriktssjef i NRK Troms, før han i 1997 vendte mot Oslo og ble fjernsynsdirektør i NRK. Her var hovedoppgaven å sørge for at NRK Kringkasting forble større enn TV 2.

Hans Tore Bjerkaas er i dag distriktsredaktør for NRK Troms og Finnmark.

Bjerkaas er utdannet cand.mag. ved Universitetet i Tromsø med fagene historie, norsk og filosofi. Han har spilt toppfotball for Tromsø idrettslag og er gift, og har tre barn og to barnebarn.

- Vi mente han er den som totalt sett har de beste kvalifikasjonene. Han har en veldig god mediefaglig bakgrunn, og en god administrativ bakgrunn, sier NRKs styreleder Hallvard Bakke.