Hans Tore Bjerkaas ny NRK-sjef

Distriktsredaktør i NRK Troms og Finnmark, Hans Tore Bjerkaas blir ny kringkastingssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans Tore Bjerkaas blir ny kringkastingssjef. Foto: Tor Richardsen, SCANPIXHans Tore Bjerkaas blir ny kringkastingssjef. Foto: Tor Richardsen, SCANPIX

Styret i NRK har i dag valgt å ansette Hans Tore Bjerkaas (55) som ny kringkastingssjef etter John G. Bernander, melder NRK på sine nettsider.

Dette er første gang NRK får en sjef som har lang fartstid i bedriften, hvis en ser bort fra Olav Nilsen som styrte i påvente av at Einar Førde skulle tiltre.

Bjerkaas er i dag distriktsredaktør i NRK Troms og Finnmark. Han startet sin karriere som journalist i NRK Troms i 1977, hvor han blant annet var programleder for ungdomsprogrammet «Halvsju».

Senere ble Bjerkaas redaksjonssjef i fjernsynsavdelingen i NRK Troms og Finnmark, før turen gikk videre til Bergen og stillingen som redaksjonssjef for NRK Hordaland, skriver NRK.

I 1992 forsvant Bjerkaas til TV 2. Etter en kort stund flyttet han tilbake til Tromsø igjen, hvor han ble distriktssjef i NRK Troms, før han i 1997 vendte mot Oslo og ble fjernsynsdirektør i NRK. Her var hovedoppgaven å sørge for at NRK Kringkasting forble større enn TV 2.

Hans Tore Bjerkaas er i dag distriktsredaktør for NRK Troms og Finnmark.

Bjerkaas er utdannet cand.mag. ved Universitetet i Tromsø med fagene historie, norsk og filosofi. Han har spilt toppfotball for Tromsø idrettslag og er gift, og har tre barn og to barnebarn.

- Vi mente han er den som totalt sett har de beste kvalifikasjonene. Han har en veldig god mediefaglig bakgrunn, og en god administrativ bakgrunn, sier NRKs styreleder Hallvard Bakke.

Personvernpolicy