Lei deg en demonstrant

Hun er 167 centimeter høy, har langt og blondt hår og har en livvidde på 28 tommer. Det høres kanskje ut som opplysninger i en kontaktannonse, men det er det ikke. Du kan nemlig leie henne til å gå i

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av disse kan du nå leie til å gå i demonstrasjonstog for deg. Skjermbilde fra erento.com.En av disse kan du nå leie til å gå i demonstrasjonstog for deg. Skjermbilde fra erento.com.

På det berlinbaserte nettstedet erento.com, kan du leie en demonstrant, melder The Telegraph.

Nettstedet leier ut en lang rekke ting, slik som dvd'er, partyeffekter, kraner og snøkanoner. Og nå har de 300 demonstranter til leie.

Blant tilbud om sjåfører, modeller og teknikere finner du disse leie-menneskene, under kategorien Demonstrant.

Har du 145 euro, og trenger noen til å hevde din sak i seks timer, kan du altså kontakte en av disse personene. Det er uklart om de er villige til å komme til Norge, eller om de bare står på barrikadene i berlinområdet. Men skulle de si seg villige til å komme til Norge, må det nok påregnes både kost og losji. Det kan fort vise seg å bli en dyr affære dersom du trenger 100 stykker.

Tenk hvis disse hadde vært innleide demonstranter. Bildet er fra tre-årsdagen for den palestinske intifadaenen, og har ingenting med den tyske tjenesten å gjøre (Foto: Arash A. Nejad / SCANPIX).Tenk hvis disse hadde vært innleide demonstranter. Bildet er fra tre-årsdagen for den palestinske intifadaenen, og har ingenting med den tyske tjenesten å gjøre (Foto: Arash A. Nejad / SCANPIX).

Tjenesten har vakt oppstandelse i Tyskland, og det er stilt spørsmål ved moralen i det hele. I en artikkel i Der Spiegel hevdes det at dagens generasjoner er mer interessert i egen økonomi enn idealisme, og at «det 68-generasjonen gjorde ut av lidenskap, gjør folk i dag for penger».

Demonstrantene er visstnok hovedsakelig studenter, pensjonerte og husmødre som er ute etter en ekstra inntekt.

En talsmann for erento.com sa til Der Spiegel at selskapet bestemte seg for å tilby demonstranter etter at ulike selskaper hadde etterlyst muligheten for å leie demonstranter.

Personvernpolicy