For sjenert til å spørre om veien

Artikkelen fortsetter under annonsen

En nykommer i New York gikk seg bort, og var for sjenert til å be om hjelp. I fem dager gikk han rundt i byen, fullstendig bortkommet. Til slutt endte han opp på sykehus på grunn av frostskader og deh

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Illustrasjonsbilde. Foto: ScanpixIllustrasjonsbilde. Foto: Scanpix

Damon Mootoo (32) fra Guyana hadde ankommet USA bare tolv timer tidligere da han uten penger og identifikasjon gikk seg bort i Queens i New York

Da han ble funnet sa han at hadde vært for sjenert og redd til å spørre om veien, og at han hadde hørt at byen var et farlig sted. I tillegg mente han at folk så så opptatte ut, melder Telegraph.

Selv om han har fått permanent oppholdstillatelse i landet, var han redd for at politiet skulle ta ham i forvaring hvis han prøvde å ta kontakt med dem.

Mens han var bortkommet, torde han å be folk om vann, men han var for skamfull for å be om mat, sa broren hans på et senere tidspunkt.

- Jeg gikk fra hus til hus for å se om jeg klarte å gjenkjenne huset, sa Mootoo. Da mørket falt på og det begynte å snø, ble han bekymret.

- Jeg begynte å be. Jeg sa til meg selv at jeg ikke kunne tro at jeg hadde gått meg vill, sa han ifølge Telegraph.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av de dagene han var bortkommet sov han på ulike steder, blant annet i en forlatt bil. Den første natten som han på en finérplate i en bakgård. Den ene natten hadde han et juletre han fant ute over seg som teppe.

Etter hvert overvant han redselsen sin for å be om hjelp, og han spurte flere mennesker om de kunne hjelpe ham, men ingen foretok seg noe. I mellomtiden hadde slektningene hans hengt opp plakater med etterlysning av Mootoo. I tillegg viste lokale tv-stasjoner bilde av ham på skjermen.

Den femte dagen ble han oppdaget mens han prøvde å få vann ut av en vannslange. New Yorkeren Michael Bharath var på vei hjem fra kirken da han kom over Mootoo. Bharath og kona forbarmet seg over ham og sørget for å få i ham måte fast føde og drikke.

På det tidspunktet befant han seg kun en fem minutters kjøretur hjemmefra, og Bharath sørget for at han kom seg vel hjem.

- Han var i trøbbel, og jeg er temmelig sikker på at dersom han hadde vært ute ett par timer til, kunne vi funnet en død mann, sa Bharath.

Etter at Mootoo hadde vært på sykehus sa han at han ville hjem til Guyana.