Leksehjelp i moskeen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) innrømmer at han slet da han skulle hjelpe barna sine med naturfagleksene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hassan Siddique (t.v.) fikk hjelp til leksene av Kristina Arianson da statsminister Jens Stoltenberg onsdag ettermiddag besøkte Jamaat-e Ahl-e Sunnat moskeen i Oslo for å åpne Leksehjelpen. Leksehjelpen er et samarbeid mellom Røde Kors og moskeen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXHassan Siddique (t.v.) fikk hjelp til leksene av Kristina Arianson da statsminister Jens Stoltenberg onsdag ettermiddag besøkte Jamaat-e Ahl-e Sunnat moskeen i Oslo for å åpne Leksehjelpen. Leksehjelpen er et samarbeid mellom Røde Kors og moskeen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Oslo (NTB-Anne M. Gøystdal): Regjeringen ønsker at alle norske elever bør ha tilbud om leksehjelp. Onsdag var statsministeren til stede da Central Samaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen på Grønland i Oslo åpnet sitt leksehjelp-program.

Dette er et samarbeid mellom moskeen og frivillige fra Røde Kors, og målet er at barn og unge skal få økte kunnskaper, men også at tiltaket skal gjøre integreringen bedre.


Hjelper egne barn


- Leksehjelp kan organiseres på flere ulike måter, men det avgjørende er at flere barn må få tilbud om leksehjelp. Det er viktig for veldig mange barn, men spesielt viktig for barn med minoritetsbakgrunn, sier Stoltenberg.

- Jeg hjelper mine egne barn med leksene. Jeg opplever at det er viktig å hjelpe barna med lekser, men også at det er ganske vanskelig. Jeg må lese og sette meg inn i det barna lærer, sier han, og legger til at naturfag var en særlig utfordring.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Må gi alle barn samme sjanse


Stoltenberg var særlig glad for at det nettopp er moskeen som åpner dørene for et slikt tiltak.

- Jeg mener det er ekstra viktig, fordi det gjør at noen av de barna som kanskje trenger leksehjelp mest, nemlig barn med minoritetsbakgrunn, får det. Terskelen blir lavere, og det blir enklere, sier han.

- Målet må være å gi alle barn samme sjanse til å tilegne seg kunnskap, sier han.

Ingen løfter


Stoltenberg kan ikke love når leksehjelp blir tilgjengelig for alle norske elever, selv om regjeringen har stadfestet at den går inn for at alle etter hvert skal få et tilbud. Han peker på at kommunene nå får mer penger, og dermed bør ha bedre råd til å betale for leksehjelp.

- Det andre vi gjør er å utvide skoledagen. Vi ser på om hvordan vi kan som en del av skoledagen gi et tilbud om leksehjelp på skolen, eller at skolen samarbeider med frivillige organisasjoner som Røde Kors, sier han.