Flere land slutter seg til norsk iTunes-kamp

Forbrukerombudet får nå støtte av tyske og franske forbrukermyndigheter i kampen mot Apples musikk- og filmbutikk iTunes Store.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon er glad for støtten fra sine europeiske kolleger i kampen mot iTunes. (Foto: Scanpix)Forbrukerombud Bjørn Erik Thon er glad for støtten fra sine europeiske kolleger i kampen mot iTunes. (Foto: Scanpix)

Oslo (NTB): Forbrukerombudet står sammen med det tyske Verbraucherzentrale Bundesverband og det franske UFC Que Choisir om å kreve at iTunes fjerner produktlåsingen mellom iTunes-musikken og Apples egen iPod-spiller. Det største ankepunktet mot iTunes Store fra forbrukermyndighetenes side er nemlig at musikken man kjøper kun lar seg spille av på én type bærbar musikkspiller, nemlig Apples iPod.

- Fra før av har forbrukerombudene i Norge, Danmark, Sverige og Finland hatt kontakt med iTunes for å rette opp i kontraktsmessige skjevheter i forholdet mellom iTunes og kundene. Dialogen med iTunes vil fra nå av koordineres også med Tyskland og Frankrike, opplyser forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Thon er glad for støtten fra sine europeiske kolleger.

- Det har en enormt stor betydning, vi snakker om over 100 millioner mennesker, som gir oss en mye større gjennomslagskraft enn når det bare var de skandinaviske landene som sto bak, sier Thon til TV 2.

I tillegg til kravet om å fjerne produktsperrene i musikkfilene krever forbrukerombudet og de europeiske forbrukermyndighetene at handel fra iTunes Store skal reguleres av forbrukerlovgivningen i det landet kunden befinner seg, og at iTunes ikke skal kunne endre kundekontraktene sine med tilbakevirkende kraft. (©NTB)

Personvernpolicy