- Fikk øyeskade av pepperspray

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er store mørketall av langvarige øyeskader etter bruk av pepperspray, mener Politi- og lensmannsetaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet bruker pepperspray som våpen. De tjenestemenn som ønsker å bære pepperspray må selv bli eksponert for å få kunnskap om hvordan sprayen virker før de selv kan ta den i bruk. (Illustrasjonsfoto: Foto: Jon Eeg / SCANPIX)Politiet bruker pepperspray som våpen. De tjenestemenn som ønsker å bære pepperspray må selv bli eksponert for å få kunnskap om hvordan sprayen virker før de selv kan ta den i bruk. (Illustrasjonsfoto: Foto: Jon Eeg / SCANPIX)

Oslo (NTB): Politifolk og politistudenter sprayes med pepperspray i øynene når de deltar på kurs for å bli godkjent i bruk av slik spray. Politibetjent Tommy Osestad sier til Dagsavisen at han har fått en kronisk øyebetennelse etter at han deltok på et kurs for to og et halvt år siden.

Hovedverneombud Bjørn Egeli i Politi- og lensmannsetaten tror det er store mørketall for skader.

- Vi har fått melding om mange flere følgeskader etter bruk av pepperspray. Noen fordi polititjenestemenn og politistudenter er engstelige og stresset før de skal teste seg selv. Andre fordi små partikler i renseprosessen etterpå har skrapet opp øyet, sier han. (©NTB)