Vil tiltale Israels president for voldtekt

Påtalemyndigheten i Israel tar til orde for at president Moshe Katsav tiltales for voldtekt, seksuell trakassering og maktmisbruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels president Moshe Katsav kan blitt tiltalt for voldtekt og seksuell trakassering. (Arkivfoto: Reuters / SCANPIX / Ronen Zvulun)Israels president Moshe Katsav kan blitt tiltalt for voldtekt og seksuell trakassering. (Arkivfoto: Reuters / SCANPIX / Ronen Zvulun)

Jerusalem (NTB-AP): Riksadvokat Menachem Mazuz mener det er kommet fram tilstrekkelig bevis til at det kan tas ut tiltale mot presidenten.

Den endelige avgjørelsen vil likevel ikke bli tatt før det er gjennomført en høring hvor Katsav vil få anledning til å legge fram sin versjon av saken, opplyser justisdepartementet tirsdag. Så lenge han er president, kan han kun dømmes hvis nasjonalforsamlingen stiller ham for riksrett.

I så fall vil Katsav bli Israels første sittende president som tiltales for en forbrytelse. Han har tidligere lovet å trekke seg hvis det blir tatt ut tiltale.

Presidenten har så langt avvist beskyldningene fra flere kvinner som har jobbet for ham. Selv mener Katsav at han er offer for en svertekampanje.

- Presidenten er overbevist om at det vil bli klart for alle at han er offer for falske anklager i et forsøk på å presse ham ut av jobben, sa Katsavs advokat David Liba'i tirsdag. (©NTB)

Personvernpolicy