Minst 72 drept i Bagdad

Minst 72 mennesker ble drept da to bomber ble utløst omtrent samtidig i den irakiske hovedstaden Bagdad mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To bombeeksplosjoner har drept minst 72 mennekser i Bagdad mandag. Foto: REUTERS/Mahmoud Raouf MahmoudTo bombeeksplosjoner har drept minst 72 mennekser i Bagdad mandag. Foto: REUTERS/Mahmoud Raouf Mahmoud

Statssekretær i helsedepartementet Hakim al-Zamili opplyser at minst 134 mennesker ble såret som følge av ugjerningen.

Terroraksjonen fant sted i bydelen Bab al-Sharji, hvor det hovedsakelig bor sjiamuslimer. En bombe som var plassert i nærheten av boder hvor gateselgere tilbyr DVD-er og brukte klær, eksploderte ved 12-tiden lokal tid.

Sekunder senere eksploderte en bilbombe noen få meter unna, opplyser politiet. De sårede ble fraktet til al-Kindi-sykehuset, hvor legene jobbet på spreng for å redde flest mulig liv.

Bombeaksjonen kom etter en forholdsvis rolig helg i Iraks hovedstad. Men i forrige uke ble minst 70 mennesker drept i en bombeaksjon rettet mot et av universitetene i byen.

En ny kontingent amerikanske soldater skal om kort tid utplasseres i Bagdad, i et forsøk på å stanse voldsbølgen og hindre at sjiamuslimske dødsskvadroner og sunnimuslimske opprørere og terrorgrupper bringer landet ut i full borgerkrig. Så langt har innsatsen imidlertid vært mislykket. (©NTB)

Personvernpolicy