- Ett år til for å vinne over Taliban

Vestlige styrker trenger mer penger og flere soldater i et ett år langt støt for å beseire Taliban, mener den britiske lederen for NATO-styrker i Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natos toppsjef i Afghanistan, David Richards, mener de trenger mer penger, flere soldater og ett år til i Afghanistan for å beseire Taliban. (Foto: Reuters/Scanpix)Natos toppsjef i Afghanistan, David Richards, mener de trenger mer penger, flere soldater og ett år til i Afghanistan for å beseire Taliban. (Foto: Reuters/Scanpix)

- Vi bør og kan vinne i Afghanistan, men vi må styrke militærinnsatsen i landet... Vi må anstrenge oss ytterligere, i ett år til, for å vinne, har NATOs toppsjef i Afghanistan, generalløytnant David Richards, uttalt ifølge The Times.

Videre sa Richards at NATO-styrkene har hindret Talibans planlagte vinterkampanje gjennom «eksepsjonelt dyktig og modig kamphandling». Dette har man oppnådd med færre soldater enn man egentlig trengte, men slik kan det ikke fortsette, mener Richards.

Uttalelsene kommer samtidig som at de utenlandske styrkene i Afghanistan får krass kritikk for sin fremtreden sør i landet:

- Jeg blir utrolig provosert av å se hvordan utenlandske soldater, i særdeleshet amerikanske, sparker inn dører og tramper på den afghanske befolkningen, sa Beate Fasting fra Kirkens Nødhjelp til NTB forrige uke.

- Hvordan kan de regne med å vinne venner og tillit her i Sør-Afghanistan, når de oppfører seg slik, spurte hun.

Mer i Neste Klikk:

- Norsk bidrag løser ikke NATOs problemer
- Kampene i Afghanistan avgjør verdens sikkerhet
NATOs nye, vanskelige rolle

Personvernpolicy