The Times: Mannen bak russisk giftdrap er identifisert

Britisk politi skal ha identifisert mannen som utførte giftdrapet på den russiske avhopperen Aleksandr Litvinenko.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Walter Litvinenko, far til den drepte Aleksandr Litvinenko, holder fram en av sin sønns bøker i desember i fjor. Aleksandr Litvinenko ble forgiftet i London og døde 23. november 2006. (Foto: REUTERS/Gleb Garanich (UKRAINE) / Scanpix)Walter Litvinenko, far til den drepte Aleksandr Litvinenko, holder fram en av sin sønns bøker i desember i fjor. Aleksandr Litvinenko ble forgiftet i London og døde 23. november 2006. (Foto: REUTERS/Gleb Garanich (UKRAINE) / Scanpix)

London (NTB): Drapsmannen er identifisert, ifølge venner av Litvinenko. Den mistenkte mannen ble filmet av overvåkingskameraer på Heathrow idet han kom til Storbritannia for å forgifte Litvinenko med det radioaktive stoffet polonium-210, fremholder vennene overfor avisen The Times. De hevder at mannen var en leiemorder som var sendt av Kreml.

Mannen brukte et falskt EU-pass da han kom til Storbritannia, skriver avisen lørdag. Forgiftningen skal ha skjedd da han puttet polonium-210 i en kopp te som han laget for Litvinenko på et hotellrom i London. Like etter møtet forsvant han.

Bildene av mannen stemmer overens med beskrivelsen som Litvinenko ga fra sykehussenga bare dager før han døde 23. november.

Britisk politi har besluttet å ikke offentliggjøre bilder av mannen som kom med fly fra Hamburg 1. november, samme dag som Litvinenko ble syk, skriver The Times.

Han skal ha vært om bord i samme fly som Dimitrij Kovtun, en russisk forretningsmann som er mistenkt for å ha transportert stoffet som ble brukt til forgiftningen. (©NTB)

Personvernpolicy