Minst 29 omkommet i massiv storm i Europa

Artikkelen fortsetter under annonsen

Millionskader, trafikkaos og en serie dødsfall var resultatet da store deler av Europa torsdag ble rammet av en massiv storm som feide inn fra vest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enorme bølger velter over fyret ved den nederlandske havnebyen IJmuiden da stormen «Kyrill» feide over store deler av Europa torsdag. Minst 29 mennesker omkom i uværet. (Foto: Scanpix/Reuters/Marco de Swart)Enorme bølger velter over fyret ved den nederlandske havnebyen IJmuiden da stormen «Kyrill» feide over store deler av Europa torsdag. Minst 29 mennesker omkom i uværet. (Foto: Scanpix/Reuters/Marco de Swart)

Hamburg (NTB-DPA-AFP): Minst 29 mennesker har mistet livet i det den britisk meteorologen Peter Gibbs sa kan ha vært det verste uværet i Europa på femti år, ifølge BBC.

Det mest bemerkelsesverdige ved stormen var at den var så omfattende. Etter å ha passert over De britiske øyene økte den enda mer i intensitet før den feide inn over Nord-Frankrike, Nederland, Belgia og Tyskland og fortsatte mot Danmark, Polen, Tsjekkia og Østerrike.

Enkelte steder var vindstyrken oppe i 180 kilometer i timen. Blant annet i de tyske Harz-fjellene var alle veier uframkommelige på grunn av nedblåste og knekte trær.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I flere land mistet bilister livet da de ble truffet av nedblåste trær, eller fordi biler og lastebiler ble blåst av veien. Hardest rammet ble Storbritannia, der tolv mennesker omkom, blant dem direktøren for flyplassen i Birmingham som ble truffet av et tre mens han kjørte til jobben.

I tillegg mistet sju mennesker livet i Tyskland, fem i Nederland, tre i Tsjekkia og to i Frankrike. Blant ofrene var et 18 måneder gammelt barn som ble truffet av en flygende terrassedør i München, og en to år gammel gutt som ble knust da en mur blåste over ende i London. (©NTB)