Tolv kjent skyldige i NOKAS-saken

Tolv av de tiltalte er kjent skyldige i NOKAS-saken, mens Thomas Thendrup er frifunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikmet Kodzadziku (i bakgrunnen) og Metkel Betew fotografert i rettssalen på Forus i forbindelse med at juryleder Henning Aastvedt i NOKAS-saken leste juryens avgjørelser av skyldsspørsmålet fredag morgen. Begge ble funnet skyldig. Foto: Erlend Aas / SCANPIXIkmet Kodzadziku (i bakgrunnen) og Metkel Betew fotografert i rettssalen på Forus i forbindelse med at juryleder Henning Aastvedt i NOKAS-saken leste juryens avgjørelser av skyldsspørsmålet fredag morgen. Begge ble funnet skyldig. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

David Toska er i NOKAS-saken kjent skyldig i grovt ran med døden til følge og deltakelse i organisert kriminell gruppe. Kjell A. Schumann er kjent skyldig i grovt ran med døden til følge.

Kjell A. Schumann har en god sak for å unngå forvaring, mener hans forsvarer Morten Furuholmen.

- Vi har en god rettslig sak dersom retten opptrer juridisk, sier Furuholmen til NRK.

Schumann har erkjent skyld for ranet og dødsfølgen, men ikke for å ha deltatt i en organisert kriminell gruppe.

- Jeg antar at juryen har tatt utgangspunkt i at selv om han har en perifer tilknytning til andre, har han kunnskap nok om de andres forhold til at han kunne legge til grunn at han deltok i en organisert gruppe, sier Furuholmen.

- Hvilken betydning det vil ha for straffeutmålingen gjenstår å se når dommen faller, sier han.

Andre som er kjent skyldige er Alf Henrik Christensen, som selv sier at han ikke har hatt noe med ranet å gjøre, samt Ikmet Kodzadziku og Metkel Betew.

Thomas Thendrup er frikjent i NOKAS-saken. Han har selv sagt at han er uskyldig. Fagdommerne godtar ikke juryens frifinnelse av Thomas Thendrup, og hans sak skal dermed behandles på nytt.

Erling Havnå (49) er kjent skyldig i både NOKAS-ranet og ranet av Postens Brevsenter.

- Havnå er skuffet over å ha blitt kjent skyldig i ranet på Postens brevsenter,er fastholder han å ikke vært med, sier hans forsvarer John Chr. Elden.

- Når det gjelder NOKAS-saken så er han dømt på sin egen forklaring. Med den rettsbelæringen som det var når det gjaldt dødsfølgen og organisert gruppe, så er han ikke overrasket over at juryen har svart ja på dette, sier han. (©NTB)

--------------------------------------------------------------------------
Oppdatert klokken 11.14

Personvernpolicy