Thomas Thendrup: - Dette er vanvittig

- Dette er helt vanvittig. Jeg har ikke noe med dette å gjøre, sa en fortvilet Thomas Thendrup i Gulating lagmannsrett fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): - Først ble han frikjent for NOKAS-ranet av juryen. Deretter satte fagdommerne kjennelsen til side. Etter flere pauser i retten fikk Thomas Thendrup så vidt ordet da spørsmålet om videre varetekt ble behandlet.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette er helt vanvittig. Jeg har ikke noe med dette å gjøre. Jeg klarer ikke å si noe annet, sa en tydelig fortvilet Thomas Thendrup da lagdommer Lunde spurte om han ville si noe like før klokken 12.30 fredag.

Vil ha løslatelse

Etter at fagdommerne hadde satt lagrettens frifinnelse av 36-åringen til side, kom det en begjæring om løslatelse fra forsvarerne

I sin argumentasjon for å gå imot løslatelse viste aktor Tor Christian Carlsen blant annet til unndragelsesfaren, og at 50 millioner kroner av utbyttet ennå ikke er funnet.

- Vi legger til grunn her at det er et nettverk som kan håndtere utbyttet. 50 millioner er på avveie, og Thomas Thendrup er en av dem som står David Toska nær, sa aktor Tor Christian Carlsen blant annet.

- Hypotetisk


Thendrups forsvarer Berit Reiss-Andersen karakteriserer dette som «en hypotetisk unndragelsesfare», og mener at det ikke er noen fare for at hennes klient skal rømme landet.

Reiss-Andersen ba retten ta med i vurderingen at Thomas Thendrup har sittet lenge i varetekt, i snart to år.

(©NTB)

Dette skjedde fredag formiddag

Tolv kjent skyldige i NOKAS-saken

Personvernpolicy