Valla: - Jeg løy ikke

LO-leder Gerd-Liv Valla benekter at hun løy overfor tidligere statssekretær Berit Reiss-Andersen i sin tid som justisminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): LO-lederen hevder et notat bekrefter hennes versjon, men hun vil ikke offentliggjøre notatet eller si noe om innholdet i det.

Påstander om at hun skal ha kalt sin politiske rådgiver «mammadalt» og ha truet Reiss-Andersen med sine «mektige venner» ville hun overhodet ikke kommentere da hun fredag ettermiddag innkalte til pressekonferanse for å roe ned den opphetede situasjonen hun er kommet i.

LO-leder Gerd-Liv Valla under pressekonferansen i Folkets Hus i Oslo fredag ettermiddag. (Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix)LO-leder Gerd-Liv Valla under pressekonferansen i Folkets Hus i Oslo fredag ettermiddag. (Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix)

Reiss-Andersen har sagt at da hun ville gå av som statssekretær, på grunn av samarbeidsproblemer med Valla, mottok hun en faks i påsken der Valla sa hun i samråd med Statsministerens kontor (SMK) oppfordret Reiss-Andersen til å fortsette noen uker til.

Ifølge Reiss-Andersen viste det seg at Valla ikke hadde snakket med statsministerens kontor. Daværende stabssjef på SMK, Britt Schultz, har bekreftet Reiss-Andersens versjon.

- Jeg har ikke tenkt å kommentere forholdene i Justisdepartementet for ti år siden, med ett unntak: Det er ikke riktig at jeg skal ha løyet. Og her har jeg et notat som viser at jeg hadde samtaler med daværende statsminister Thorbjørn Jagland om dette statssekretærskiftet, sa Valla fredag.

Hun ville imidlertid ikke gå nærmere inn på innholdet i dokumentet, men svarte ja da hun ble spurt om hun hadde snakket med Jagland før faksen ble sendt.


Her er mer om bråket rundt LO-lederen:

Valla ber om unnskyldning

Valla har liten støtte i folket

Mener Valla kan bli dømt

- Ingen rot i virkeligheten

- Jeg ble mobbet og trakassert av Valla

Personvernpolicy