Bekrefter at Valla løy

Britt Schultz, stabssjef og statssekretær for tidligere statsminister Thorbjørn Jagland, bekrefter historien der daværende justisminister Gerd-Liv Valla skal ha løyet for å overtale Berit Reiss-Anders

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daværende statssekretær Britt Schultz i Næringsdepartementet bekrefter historien der daværende justisminister Gerd-Liv Valla skal ha løyet for å overtale Berit Reiss-Andersen til å fortsette som sin statssekretær. Bildet er fra 2001. (Foto: Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX).Daværende statssekretær Britt Schultz i Næringsdepartementet bekrefter historien der daværende justisminister Gerd-Liv Valla skal ha løyet for å overtale Berit Reiss-Andersen til å fortsette som sin statssekretær. Bildet er fra 2001. (Foto: Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX).

Schultz bekrefter Reiss-Andersens versjon i Dagens Næringsliv og Dagsavisen torsdag.

- Ja, jeg kan bekrefte at Berit Reiss-Andersens versjon er riktig. Ingen i den politiske ledelsen ved Statsministerens kontor (SMK) visste noen ting om at Berit Reiss-Andersen ønsket å slutte som statssekretær. Den hele kom som en overraskelse på oss, og det var jeg selv som kontaktet Reiss-Andersen da jeg fikk vite at hun ville slutte. Vi ble ikke informert av Valla, sier Britt Schultz til Dagens Næringsliv.

Det betyr at innholdet i faksen Gerd-Liv Valla sendte til Tønsberg politikammer i påsken 1997, var direkte uriktig.

- Verken statsministeren eller noen andre i politisk ledelse hadde hatt noen samtaler med Valla om dette. Det var først da Reiss-Andersen snakket med statssekretær Frøy Kannert at vi ble klar over saken, sier Schultz til Dagens Næringsliv.

Schultz er i dag ansatt ved Arbeiderpartiets kontor. (©NTB)

Personvernpolicy