Tøffelhelten

Er Nas blitt tøffel? Plutselig er han venner med Jay Z og har tattis med kona (Kelis) sitt navn på armen. Hva skjedde?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nas' «Hip Hop is Dead» er langt unna debutskiva «Illmatic». Så langt, faktisk, at man nesten skulle spørre seg hva han driver med. Nas var en av de få som turte å tale mogul-Jay Z midt imot. Så ble de venner og vips er Nas på plateselskapet til Jay Z, og Mr. Carter har produsert halvparten av albumet hans. Det er selvfølgelig et bra album. Men jeg føler ikke ett hundre prosent at det er takket være Nas.

Scott Storch produksjonen «Carry The Tradition» er ikke overraskende veldig, veldig bra. Det samme gjelder «Black Republican» som muligens er en av låtene på albumet jeg liker aller best. (Selv om jeg kjenner at jeg er like lei av å høre Jay Z si «Turn the music up in the headphones» som jeg er av å høre Akon si «Konvikt» og Pharrell «Yezirrr».) Ja, til tross for at hiphopere, døde eller levende, i Statene snart må skjønne at de jobber med musikk, ikke politikk. Den er mørk og dramatisk, men likevel catchy på en eller annen måte.

De norske gutta i Stargate ser ut til å ha en finger med i spillet når det gjelder alt mulig nå om dagen, og «Hip Hop is Dead» er intet unntak. I låta «Not Going Back», som befinner seg på spor åtte, har de fått med seg Nas-wifey Kelis også. Jeg har ikke lyst til å si at det er kjipt, for jeg er så glad i Kelis. Derfor spurte jeg noen andre. Min venn og kollega Christian Scarning aka dj Trashkassett sier følgende: - Jeg blir herlig flau over hvor dårlig skuespiller Kelis er i spor åtte. Hun må forstå at hun aldri kan prøve å dra en Beyonce og slippe unna med det.

Gutten har et poeng. Det er kjipt. Men ikke et vondt ord om låta. De kunne bare spart seg for Kelis introen. Jeg kjenner meg litt avventende til videoen og føler litt at vi blir «lurt» på samme måte som da Gwen & co gjorde «It's my life». For det første var den helt lik originalen til Talk Talk, og for det andre var det åpenbart at dette handlet mer om «branding» av Gwen, enn en hyllest til låta.

Hip Hop er ikke død. Skiva er ikke fantastisk, men den er bra. Dette er ikke det siste vi hører fra Nas. Og det er bra. I mellomtiden kan vi vente på at Kelis går til filmen. Og flopper.

Låter:Money Over Bullshit
You Can't Kill Me
Carry On Tradition
Where Are They Now
Hip Hop Is Dead - (feat. will.i.am)
Who Killed It?
Black Republican - (feat. Jay-Z)
Not Going Back - (feat. Kelis)
Still Dreaming - (feat. Kanye West & Chrisette Michele)
Hold Down The Block
Blunt Ashes
Let There Be Light - (feat. Tre Williams)
Playa On Playa - (feat. Snoop Dogg)
Can't Forget About You - (feat. Chrisette Michele)
Hustlers - (feat. The Game & Marsha Ambrosius)
Hope

Nas' hjemmeside


Personvernpolicy